Ga naar de inhoud
Entertainment

Politie ontkracht verhaal van Katja: 'Véél later en belediging'

Katja en Freek Beeld © ANP

Katja Schuurman (45) deelde op haar Instagram een flink betoog over de coronamaatregelen omtrent de horeca. Haar man Freek van Noortwijk heeft namelijk zaterdagavond een waarschuwing van de politie gekregen, omdat hij om 22:03 uur nog gasten in zijn zaak had. De Amsterdamse politie laat aan RTL Boulevard weten dat de vork écht anders in de steel zit.

"Serieus? Een officiële waarschuwing dat je je niet aan de regels houdt"

Katja deelde haar ongenoegen op Instagram: 'Serieus? Een officiële waarschuwing dat je je niet aan de regels - 22.00 uur sluiten - houdt om 22.03 uur. Omdat je gasten, met jassen aan op weg naar buiten, - een laatste propt een hapje dessert naar binnen - niet exact om 22.00 uur buiten staan', schreef ze bij de post. Naast een foto van de waarschuwing, deelde ze ook een filmpje waarop te zien is dat de politie de waarschuwing geeft.

Katja
Lees ook:
Katja niet te spreken over coronawaarschuwing voor partner Freek

Doordat er op Instagram een video en een foto in een post is geplaatst, lijkt het erop dat de twee met elkaar te maken hebben. Dit is echter niet het geval. De waarschuwing die om 22:03 uur is uitgeschreven geldt voor restaurant Breda, waar Freek mede-eigenaar van is. Een vervelend voorval, zo laat de gemeente Amsterdam aan RTL Boulevard weten. "We zien hoe zwaar de horeca lijdt onder de maatregelen. Tegelijk zijn die regels er wel, omdat teveel mensen ziek worden."

"Onze boa’s en agenten zijn verantwoordelijk voor de handhaving. Dat doen ze vaak in alle redelijkheid. Ook in dit geval: in de zaak zaten om 22.03 uur nog enkele klanten aan tafel. De eigenaar of bedrijfsleider is daar door onze boa’s op aangesproken. De eigenaar liet weten dat iedereen snel zou vertrekken. Toen dat na tien minuten nog steeds niet was gebeurd werd er een waarschuwing geschreven, met daarop het tijdstip van de eerste constatering overtreding."

Katja deelde daarnaast nog een filmpje waarop te zien is hoe een bedrijfsleidster van Guts de situatie probeert uit te leggen aan de agente. Katja laat op haar Instagram weten dat het voorval op het filmpje niets te maken heeft met de waarschuwing, maar er los van staat. De politie van Amsterdam laat aan RTL Boulevard weten dat het voorval op het filmpje om 23:05 uur plaatsvond. Bijna twee uur na de verplichte sluitingstijd. "De agenten zijn gaan kijken waarom er mensen voor het raam gezellig aan het drinken waren en de lampen nog hadden branden." Het bleek dat personeelsleden nog een drankje dronken, maar dat was voor de politie niet duidelijk. Ook brandde de sfeerverlichting nog en werd de indruk gewekt dat de zaak nog open was.

Op het filmpje is te zien hoe een van de medewerkers de politie de situatie probeert uit te leggen en in discussie gaat. Maar wat niet op beeld staat en de politie wel aan RTL Boulevard vertelt is dat het hierna flink uit de hand liep. Zodra de camera uitstond werden de agenten namelijk beledigd. Hierna werden de identiteiten van alle aanwezigen nog gecontroleerd.

Katja
Lees ook:
Katja Schuurman 'tot over haar oren verliefd' op baby

De desbetreffende dame in het filmpje geeft nu zelf ook tekst en uitleg. Zij vertelt in het filmpje hieronder dat ze samen met drie collega's nog de avond aan het nabespreken waren en dat ze beseft dat de agente in kwestie haar werk deed.

Bedrijfsleidster restaurant Guts reageert op alle ophef

01:53

Géza Weisz, ook restauranthouder in Amsterdam, snapt de frustratie van Katja wel. Hij geeft dan ook een goede tip aan Katja, dat zie je hieronder.

Géza Weisz heeft tip voor Katja: 'Zorg dat het om 10 uur leeg is'

00:26