Ga naar de inhoud
Entertainment

Katja niet te spreken over coronawaarschuwing voor partner Freek

Katja Schuurman en Freek van Noortwijk Beeld © ANP

Katja Schuurman (45) is boos. Haar partner, chef-kok Freek van Noortwijk, heeft zaterdagavond een waarschuwing gekregen omdat hij na 22.00 uur nog gasten in zijn zaak had. Op Instagram legt Katja uit waarom ze daar zo kwaad over is. De vermaning kreeg Freek namelijk drie minuten nadat zijn restaurant dicht had moeten gaan.

'Serieus? Een officiële waarschuwing dat je je niet aan de regels - 22.00 uur sluiten - houdt om 22.03 uur', schrijft Katja. 'Omdat je gasten, met jassen aan op weg naar buiten, - een laatste propt een hapje dessert naar binnen - niet exact 22.00 uur buiten staan.' Katja verwijt de handhavers van de wet niets. In haar post, waarin ze ook de waarschuwing toont die Freek heeft gehad, zegt ze dat het beleid van het kabinet zorgt voor onduidelijkheid.

Katja
Lees ook:
Katja Schuurman 'ontploft bijna' van liefde voor baby

'Mensen, in zoveel verschillende sectoren, moeten al maandenlang elke dag vechten om hun bedrijf te laten overleven. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor eigenaren en personeel van restaurants. Ook zangers, theatermakers; de hele cultuursector dreigt om te vallen door regels die op z’n zachtst gezegd niet consequent doorgevoerd worden voor eenieder in ons land', gaat Katja verder.

Ze vindt dat de uitzonderingspositie van Schiphol en het vliegverkeer niet uit te leggen is. Als voorbeeld noemt ze ook een touringcarbedrijf dat maar 15 mensen mag vervoeren. Maar als het bedrijf de bussen inzet voor de NS mogen er opeens 30 mensen in.

Katja
Lees ook:
Katja zet samen met haar meiden jarige Freek in het zonnetje

'Als we deze ellendige crisis inderdaad ‘samen’ moeten oplossen, moet er consequent beleid worden gevoerd', stelt Katja, die vindt dat regels gebaseerd horen te zijn op kennis en feiten. 'Waardoor eenieder begrip kan en wil opbrengen voor regels en restricties.'

Katja sluit haar post af met een boodschap aan premier Rutte en de rest van het kabinet. 'Lieve overheid, dit is beleid voor de bühne, bureaucratie en willekeur. En lees voor dinsdag aub ook die brandbrief van artsen nog even goed door.'