Entertainment

Angela de Jong kan rekenen op kritiek na Op1-optreden

09 oktober 2020 14:55 Aangepast: 09 oktober 2020 15:02
Beeld © ANP

In 'Op1' ontstond donderdagavond een felle discussie tussen columnist Angela de Jong (44), kinderarts Károly Illy en econoom Robin Fransman. Angela was het niet eens met wat er aan tafel werd gezegd, tot onvrede van de kijkers.

"Dit is precies waar ik me al tijden dood aan erger op televisie"

Tijdens het programma was niet alleen Angela geïrriteerd, ook de kijker thuis vrat zichzelf op. Er ontstond namelijk een felle discussie over de extreme coronamaatregelen voor jongeren - en dan met name de jongeren van achttien jaar of ouder, die op het mbo, hbo of de universiteit zitten. "We kunnen toch niet, ervan uitgaande dat het vaccin er pas over anderhalf jaar is, tegen die groep mensen zeggen dat de scholen dichtblijven? Terwijl het virus voor die groep volkomen ongevaarlijk is? Het verkeer is gevaarlijker", aldus de experts.

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

Wilfred Genee en co halen uit naar Angela de Jong en 'dikke reet'

Toen Angela dat hoorde, hield ze zich niet langer stil. "Maar dat is toch niet helemaal waar? Ja, sorry, ik zit me echt dood te ergeren. Dit is precies waar ik me al tijden aan dooderger op televisie. En ik gun jullie echt jullie spreektijd, ik bedoel: ik ben ook een van die zeventien miljoen virologen waar ik me dood aan erger, maar we weten toch inmiddels uit onderzoeken dat jongeren er niet allemaal ziek van worden, maar dat áls ze ziek worden, de gevolgen soms heel erg zijn en ze zes maanden later nóg dodelijk vermoeid zijn? Dat ze schade hebben aan hun hart en aan hun longen?"

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

Angela de Jong haalt uit naar VI-trio én naar Gordon en Wendy

Kinderarts Károly Illy ontkracht vervolgens het verhaal van de recensent. "De bevolkingsgroep waar u het over heeft, daar geldt het niet voor. Die kunnen ziek worden, maar het zijn echt uitzonderingen wanneer ze zo ziek worden zoals u dat omschrijft." Ook Robin Fransman sluit zich hierbij aan. "Met alle respect Angela, maar je bent echt vals voorgelicht. Die hartschade, die longschade bij jonge mensen: het is extreem zeldzaam. Het is echt niet aangetoond."

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

Boer Tom wist niet dat Angela de Jong hem sexy vindt

De kijkers van Op1 reageren op Twitter met felle kritiek. 'Mijn God, kan die Angela de Jong even haar mond houden over zaken waar ze geen verstand van heeft?', klinkt het onder andere, en: 'Angela de Jong valt giga door de mand. Ze baseert haar mening over corona en covid niet op feiten, maar reageert puur vanuit emoties gestoeld op foutieve informatie.' Een greep uit de reacties op het sociale medium. 

Het is niet de eerste keer dat Angela te maken krijgt met kritiek. Vorig jaar lag ze in de clinch met Gordon (52) door haar kritiek op het programma Dance Sing. Hierover zie je alles in onderstaande video. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore