Entertainment

Kristen Stewart vindt rol van prinses Diana 'intimiderend'

08 oktober 2020 05:07 Aangepast: 08 oktober 2020 09:44
Beeld © ANP

De opnames voor de film 'Spencer' gaan pas begin volgend jaar van start, maar Kristen Stewart (30) is al druk bezig zich het accent van prinses Diana aan te meten. En dat is niet makkelijk, zo vertelt de actrice in een interview met 'InStyle'.

"Het is enorm intimiderend want iedereen kent die stem"

"Het is enorm intimiderend want iedereen kent die stem. Die was zo apart en herkenbaar", stelt de Amerikaanse, die momenteel werkt met een dialectcoach om het accent van Diana onder de knie te krijgen. En dat is niet haar enige voorbereiding. "Qua research heb ik er nu tweeëneenhalve biografie opzitten, ik wil alles uit hebben voordat ik aan de film begin."

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Kristen Stewart speelt prinses Diana in nieuwe film

Voor de actrice is het erg belangrijk om zoveel mogelijk over de prinses van Wales te weten te komen. "Ik wil haar niet zomaar spelen, ik wil haar leren kennen", zegt ze daarover. "Het is lang geleden dat ik er zo naar uit heb gekeken om een rol te spelen."

Spencer speelt zich af in drie dagen in de vroege jaren negentig, als Diana tijdens de feestdagen op landgoed Sandringham in Norfolk besluit dat haar huwelijk met prins Charles niet werkt. De film wordt geregisseerd door Chileen Pablo Larraín. Hij was eerder verantwoordelijk voor de biopic Jackie, over het leven van Jackie Kennedy.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore