Entertainment

Famke Louise vergeven en vergeten? Zó reageren kijkers thuis

06 oktober 2020 11:33 Aangepast: 06 oktober 2020 11:38
Famke Louise in jinek Beeld © Jinek

Onlangs schudde Famke Louise (21) Nederland op geheel eigen wijze wakker met de hashtag #ikdoenietmeermee. Ondanks dat zij het initiatief niet zelf op poten had gezet, schoof zij er wel over aan bij 'Jinek'. Haar optreden kwam haar op flink wat kritiek te staan. Toch was de zangeres zo dapper om gisteren voor een tweede keer bij 'Jinek' aan te schuiven. Is haar actie van eerder daarmee vergeven en vergeten? Dít vindt televisiekijkend Nederland.

"Ze is duidelijk beter af bij team Diederik Gommers dan bij team Willem Engel"

Op eigen houtje aanschuiven bij een grote talkshow als Jinek: ga er maar aanstaan. Nu Famke Louise haar eigen manager is moet ze zichzelf voorbereiden op televisieoptredens. Bij haar eerste televisie-optreden post-management leerde de rapper meteen het klappen van de zweep kennen. Het lukte haar niet om haar verhaal over de #ikdoenietmeermee-actie goed onder woorden te brengen en tot overmaat van ramp stond half Nederland klaar met bakken kritiek.

Tafelgast en ic-arts Diederik Gommers pakte Famke vervolgens bij de hand, onderhield intensief contact met haar in de week na Jinek en leerde de influencer de belangrijkste zaken over het coronavirus. Veertien dagen na die eerste aflevering schoven de twee nogmaals aan om te praten over de progressie die ze hebben geboekt. Dat fragment bekijk je hieronder. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Famke Louise moest beveiliging na Jinek: 'Ze trapten tegen mijn auto'

Eva Jinek noemt het onwijs dapper dat Famke haar verhaal wilde doen voor een kritisch miljoenenpubliek. Het is minstens zo dapper dat ze nu nog eens aan tafel zit om te vertellen dat ze een hoge prijs betaalt voor haar 'geslaagde missie', verantwoordelijkheid neemt voor haar actie en zelfs een campagne met Diederik Gommers start. Maar: vindt twitterend Nederland dat ook?

'Wat komt Famke Louise ineens 100 keer sympathieker over nu ze met iets positiefs bezig is! Ze is duidelijk beter af bij team Diederik Gommers dan bij team Willem Engel', zo luidt een van de reacties. Toch klinkt er ook opnieuw kritiek.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Famke Louise heeft geen spijt van hashtag: 'Missie geslaagd'

RTL Boulevard sprak Famke na de eerste uitzending over haar week. Die bevatte gelukkig ook enkele positieve elementen, vertelt ze in de video hieronder.

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore