Ga naar de inhoud
Entertainment

Opdracht WIDM had er zomaar héél anders uit kunnen zien

Wie is de Mol? Beeld © Instagram @wieisdemol.avrotros / AVROTROS

In de enige echte, officiële 'Wie is de Mol?'-podcast met Annemieke Schollaardt (41) en Rik van de Westelaken (49) krijgen fans een uniek kijkje achter de schermen. Zo doet presentator Rik deze week een aantal opvallende uitspraken over de opdrachten uit aflevering vijf. Pas op: spoilers!

"Voor het eerst in de geschiedenis van Wie is de Mol? gaan we de kandidaten loslaten"

Volgens Rik had het eerste spel heel anders kunnen verlopen. De groep is op het strand van Val di Cornia, een natuurpark dat ook wel de ‘Tuin van Toscane’ wordt genoemd. Om geld te verdienen voor de pot moeten de kandidaten puzzelstukken verzamelen die verspreid liggen over het strand. Elk puzzelstuk staat voor een opdracht uit het huidige seizoen.

"Het is niet te geloven dat we na een reis van tien dagen en héél veel regen opnieuw geluk hebben", vertelt Rik in de podcast voordat de groep aan het werk wordt gezet. "We zijn op het strand en het weer had zo veel slechter kunnen zijn, maar het is gewoon prachtig! Dus we zijn heel blij."

Nikkie
Lees ook:
Nikkie lijkt met verspreking in WIDM te bevestigen de Mol te zijn

Rik gaat even later ook wat dieper in op de 'roadtrip' die de overige vier kandidaten gaan maken. "Ik heb hier zó ontzettend veel zin in", spreekt hij verheugd. "Het wordt een hele bijzondere 24 uur die we gaan hebben." Patrick, Ron, Peggy en Jeroen krijgen één etmaal de tijd om Nikkie en Tygo te vinden, die met een helikopter naar het eiland Elba zijn gebracht. Als ze niet slagen zullen ze de volgende executie niet met zes, maar met vier kandidaten doen.

"Voor het eerst in de geschiedenis van Wie is de Mol? gaan we de kandidaten loslaten", gaat Rik verder. "Dat wil zeggen dat we met deze ervaren kandidaten het aandurven om ze een auto en wat aanwijzingen te geven en de bal het werk laten doen (…) Dit is nou echt een opdracht die ik héél graag zelf had willen doen."

WIDM-afvaller
Lees ook:
WIDM-afvaller over keiharde executie: 'Mijn hart liep leeg'

Molloten hebben dit seizoen natuurlijk enorme mazzel dat er in dit jubileum jaar nóg een nieuwe editie van Wie is de Mol? wordt uitgezonden. Voor de afvallers van nu is het wel extra pijnlijk om voor de tweede keer het spel te moeten verlaten.

Ex-kandidaten WIDM extra verdrietig door afvallen

02:12