Ga naar de inhoud
Entertainment

Jeangu Macrooy: songfestivalnummer kun je niet forceren

Jeangu Macrooy Beeld © ANP

Jeangu Macrooy (26) zit nog midden in het proces van zijn zoektocht naar een nieuw songfestivalnummer. Toch wil de zanger bij het schrijven niet te veel stilstaan dat er een liedje moet komen voor het festival.

"Uiteindelijk zijn het de universele dingen die ons allemaal binden"

"Ik wil zo veel mogelijk nieuwe dingen maken. Zo werken we altijd", vertelt Jeangu in Miss Podcast van Mischa Blok. "Ik zei eerst: ik ga niet met het songfestival 'in mind' schrijven, dat doe ik niet als het gaat om inspiratie. Maar als ik iets heb gemaakt, zoals laatst in de studio, hadden we het er wel even over. Is dit dan een kandidaat voor het songfestival? Ik was daar niet van overtuigd. Het is het nog niet."

Jeangu: 'Ik ben blij dat ik het volgend jaar alsnog mag doen'

01:50
Grieks-Nederlandse
Lees ook:
Grieks-Nederlandse Stefania klaar voor Eurovisiesongfestival 2021

Welke criteria Jeangu hanteert, weet hij zelf ook niet goed. Het is volgens hem een gevoel. "Soms weet je het gewoon. Soms voel je aan alles, dit is iets wat net iets bijzonderder is dan de andere dingen die ik heb geschreven de afgelopen periode", aldus de zanger. Dat was ook met 'Grow', zijn inzending van dit jaar, zo. "Dat kun je niet forceren, dat gebeurt gewoon."

Jeangu
Lees ook:
Jeangu Macrooy laat Nederland snel nieuwe muziek horen

Of een lied goed scoort op het songfestival hangt volgens Jeangu ook af van de presentatie op het podium. "Ik denk dat er iets universeels in moet zitten. Het maakt in principe niet uit wat. Maar ik denk dat de mensen die op die avond naar de televisie kijken aan jou moeten zien dat het een echt verhaal is. En het gevoel moeten hebben dat ze het herkennen. Want uiteindelijk zijn het de universele dingen die ons allemaal binden."

Albanië
Lees ook:
Albanië ook in 2021 bij Eurovisiesongfestival in Rotterdam