Entertainment

Twintig jaar Miljoenenjacht kan Linda de Mol amper bevatten

03 oktober 2020 08:17 Aangepast: 03 oktober 2020 13:23
Linda de Mol Beeld © ANP

Dat ze na twintig jaar nog steeds tussen de gouden koffers en koffermeisjes zou staan had Linda de Mol (56) nooit verwacht. Het format van 'Miljoenenjacht' is al die tijd nauwelijks veranderd, en ook de grote schare fans is gebleven.

"Toen ik vanmorgen naar de studio reed, zei mijn dochter van 20 nog: ‘het is dus al mijn hele leven op tv?’ Ja, dat is toch wel heel bijzonder"

"Als mensen mij twintig jaar geleden hadden gezegd dat dat nu nog zou bestaan, had ik ze voor gek verklaard. Het is voorbijgevlogen", zegt Linda voorafgaand aan de speciale jubileumuitzending van Miljoenenjacht die zondag te zien is op SBS6. "Toen ik vanmorgen naar de studio reed, zei mijn dochter van 20 nog: ‘het is dus al mijn hele leven op tv?’ Ja, dat is toch wel heel bijzonder."

De eerste uitzending van Miljoenenjacht werd in 2000 uitgezonden en daarna volgden in totaal 36 seizoenen. Zondag wordt gevierd dat het programma, dat vorig jaar met de presentatrice verhuisde van RTL naar Talpa, twintig jaar bestaat. Tijdens de extra feestelijke uitzending is de prijzenregen nog groter dan gebruikelijk en zullen er niet alleen geldbedragen te winnen zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verbijsterde reacties op dubbele thuiswinnaars in Miljoenenjacht

Even stond de show vanwege de aangescherpte coronamaatregelen op losse schroeven. Dit seizoen mochten al minder kandidaten in de studio aanwezig zijn dan de gebruikelijke 1000. Begin deze week bleek het aantal verder teruggebracht te moeten worden.

"Natuurlijk is opkomen in de studio wel anders als er maar vijftig mensen klappen. Maar het is een goede tussenvorm. Ik ben heel blij dat we het überhaupt kunnen maken en op tv is er weinig van te merken", zegt Linda.

Dat kijkers het spelprogramma al zo lang kunnen waarderen, verbaast Linda eigenlijk niet. "Het is heel anders dan andere quizzen omdat het spannend blijft", verklaart ze het succes. "Ik denk dat dat ook komt omdat het een soort event-achtig programma is dat mensen live mee willen maken. Meestal hebben mensen het na een tijdje wel gezien maar dit format doorstaat de tand des tijds."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Linda de Mol uit ongenoegen na kritiek cover LINDA.

De opnames kwamen voor Linda na een bijzonder rustige tijd. De afgelopen maanden voelen voor haar dubbel, zegt ze. "Aan de ene kant vond ik het bijzonder dat ik veel tijd door kon brengen met mijn gezin. Die rust heb ik jarenlang niet gekend en het heeft me ook wel goed gedaan. Ik had tijd voor bezinning: waar gaat het eigenlijk allemaal om? Maar ik maak me ook wel zorgen om de economie en alle mensen die hun baan verliezen."

In de tussentijd heeft Linda zich ook kunnen focussen op haar Linda Foundation en de voorbereidingen voor de wintervariant van haar interviewprogramma Linda’s Zomerweek. En een volgend project staat ook alweer voor de deur. Volgende week begint ze met een nieuwe film, verklapt ze. "Die ga ik samen met regisseuse Will Koopman en met een geweldige cast maken", is het enige wat ze daar nu over kan zeggen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore