Entertainment

'Beste Zangers móét de Ring winnen, anders lukt het nooit meer'

03 oktober 2020 12:39 Aangepast: 03 oktober 2020 12:47
Beeld © AVROTROS

Klamme handjes, strakke smokings en schitterende galajurken: Het jaarlijkse Gouden Televizier-Ring Gala staat ondanks corona wederom voor de deur. De genomineerden zijn allemaal bekend, en entertainmentdeskundige Rob Goossens denkt al te weten welk programma er met de prestigieuze Ring vandoor gaat.

"Je kunt je afvragen waarom Martien Meiland binnen een jaar afzakt naar een beginnerspodium"

Er staan enkele opvallende namen op de gastenlijst voor het Gouden Televizier-Ring Gala. Uiteraard weer de oude bekenden als Beste Zangers (Ring) en Chantal Janzen (Ster), maar gelukkig zijn er ook wat verrassende nieuwkomers in beeld gekomen bij de tv-kijker. Zo is Miljuschka Witzenhausen voor het eerst genomineerd in de categorie Televizier-Ster Presentatrice, ondanks dat ze niet direct een échte kijkcijferhit heeft gehad. "Zo zie je maar weer dat meedoen met Wie is de Mol? wonderen kan doen", vertelt Rob. "Hierdoor hebben de kijkers Miljuschka toch beter leren kennen. Daarbovenop weet ze zichzelf nog meer in de kijker te zetten door zich heel persoonlijk op te stellen op sociale media. Als je dit combineert met programma's die bij je passen, dan kan dat blijkbaar tot zo'n prestigieuze nominatie leiden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit zijn de genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring

Volgens de entertainmentdeskundige van RTL Boulevard en De Telegraaf zijn de kaarten al wel enigzins verdeeld. "De stemrondes zijn allemaal al gesloten, op die van de Ring na. Tim Hofman heeft in drie categorieën een nominatie te pakken, voor Presentator, Online-videoserie en met Over Mijn Lijk voor de Ring. Dit feit bewijst in ieder geval wel dat zijn campagne is gelukt. Op basis daarvan zou je kunnen vermoeden dat het hem misschien wel is gelukt om de Ster voor presentator te pakken."

Ook Elise Schaap is volgens Rob een grote kanshebber voor de Ster Acteur/Actrice. Zij mocht hem vorig jaar al in ontvangst nemen. "Ze is er absoluut niet minder populair om geworden. Haar typetjes op Instagram zijn grandioos populair, ze heeft een fantastische vlogger neergezet in de serie Nieuw Zeer en ze zit momenteel in de populaire Netflix-serie Undercover. She's here to stay."

Dat sociale media steeds belangrijker wordt, blijkt wel uit de categorie van Telvizier-Ster Talent. "Dit blijft toch een sjoemelcategorie, waarin de hoeveelheid volgers belangrijk zijn. Maar tegelijkertijd kom je er niet door alleen maar een Lays-reclame te doen, ze hebben toch iets gedaan waardoor ze zoveel volgers hebben. Holly Mae Brood laat zeker wel zien dat ze potentie heeft op televisie, ook als presentator. Martien Meiland heeft vorig jaar de Ring al gewonnen, dus je kunt je afvragen waarom je binnen jaar afzakt van het allerleukste podium naar echt een beginnerspodium."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Angela Schijf deelt bijzondere post in aanloop Televizier-Gala

De drie genomineerde programma's voor de Gouden Televizier-Ring lijken op het eerste gezicht een beetje raar, maar volgens Rob is het juist 'een fantastische line-up': "Homeward Bound is wel écht de underdog, maar Nick en Simon hebben ook weer een zo'n grote schare fans. Wat dat betreft is het ook weer niet een grote verrassing dat ze het zover hebben geschopt." Beste Zangers kent inmiddels de klappen van de zweep wel. "Dat dreigt een beetje Expeditie Robinson achterna te gaan. Veel kijkers en fans die elk jaar ervoor zorgen dat ze tot de laatste drie behoren, maar het lijkt ze niet te lukken. Beste Zangers moet dit jaar toch écht een keer gaan winnen, want het is maar de vraag of de fans volgend jaar nog een keer mee willen doen aan hun campagne om de Ring te winnen."

Toch vreest Rob dat ze ook dit jaar de Ring aan hun neus voorbij zien gaan, want volgens hem heeft Over Mijn Lijk namelijk de grootste potentie voor de nummer één plek: "Daar heb ik een heel erg Beau Five Days Inside-gevoel bij. Dat programma won twee jaar geleden en dat was ook omdat het een programma was 'wat ertoe deed'. Dan gun je het niet alleen de makers, maar ook de deelnemer." Nick en Simon presenteren dit jaar Beste Zangers, maar nu is juist het vorige seizoen met Jan Smit aan het roer genomineerd. "Toch zouden hun fans zomaar eens gespreid kunnen gaan stemmen op Homeward Bound en Beste Zangers. Dat is voor Tim Hofman en Over Mijn Lijk een heel groot voordeel. Zij hebben met het programma al de Beau Five Days Inside-stemmers voor zich gewonnen. Het is een voorzichtige voorspelling, maar ik denk dat Tim met Over Mijn Lijk er met de Ring vandoor gaat."

Het afgelopen televisieseizoen kent verschillende kijkcijferkanonnen die verrassend genoeg niet tot de uitverkoren drie behoren en volgens Rob is dat vooral voor Ruben Nicolai erg sneu. "Ik denk dat de top tien al erg evenwichtig was, maar het is wel zo dat het erg zuur is voor Ruben Nicolai, die een fantastisch jaar heeft gedraaid." Hoewel het door Ruben gepresenteerde Lego Masters wél tot de top tien wist te schoppen, had Rob een ander programma wel tot de genomineerden verwacht. "The Masked Singer is te lang niet op televisie geweest. Als ze net iets eerder waren begonnen met dit nieuwe seizoen, dan hadden ze sowieso bij de laatste drie gezeten en zelfs ook gewonnen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

TV Kantine speelt belangrijke rol tijdens Televizier-Gala

Dit jaar mogen enkel en alleen de genomineerden aanwezig zijn bij de uitreiking van de prijzen. Wie denkt dat het Gala door de maatregelen minder gelinkt zal worden aan polderglamour, komt volgens Rob bedrogen uit: "Ik denk dat het juist meer wordt. Het is wat dat betreft altijd al een bijzonder evenement geweest. De zaal zit normaliter tjokvol, maar Nederlanders lijken het hun collega's niet echt te gunnen. Er wordt altijd wel een camera gericht op een ster die geen prijs wint, maar dier wel met een lang gezicht moet toekijken hoe zijn of haar concurrent wel de prijs in ontvangst mag nemen. Dat blijft ons dit jaar bespaard."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore