Onzekerheid door corona

The Passion keert terug bij KRO-NCRV, gaststad later bekend

02 oktober 2020 06:50 Aangepast: 02 oktober 2020 06:50
In april werd het programma uitgezonden vanuit het Mediapark in Hilversum met Johnny de Mol als verteller. Beeld © ANP Handouts

The Passion is volgend jaar te zien bij de KRO-NCRV op NPO 1. Het verhaal over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus komt terug zoals vertrouwd, maar wel in een nieuw jasje. De gaststad wordt later bekendgemaakt. 

In juni liet de EO weten afscheid te nemen van het jaarlijkse evenement. De KRO-NCRV maakt The Passion vanaf 2021 met steun van de Protestantse Kerk in Nederland. 

Behoefte aan verbinding, hoop en inspiratie

"Het is het belangrijkste levensbeschouwelijke tv-programma bij de publieke omroep. Dat moeten we koesteren, dus blijven wij dit als KRO-NCRV brengen", aldus directievoorzitter Peter Kuipers. "De afgelopen editie die in het teken stond van de onzekerheid in coronatijden, benadrukte dat Nederland behoefte heeft aan verbinding, hoop en inspiratie die dit paasevenement biedt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

The Passion keert toch terug op tv

Eerdere jaren was de show te zien in onder andere Rotterdam, Leeuwarden, Enschede en Amersfoort. Rond oktober wordt bekendgemaakt welke stad in 2021 The Passion gaat ontvangen.

In april van dit jaar werd het programma ten gevolge van de corona-maatregelen uitgezonden vanuit het Mediapark in Hilversum met Johnny de Mol als verteller. Die uitzending trok bijna 3 miljoen kijkers.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Alternatieve Passion door ruim 2,7 miljoen mensen bekeken

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore