Entertainment

Oscar Isaac en Jake Gyllenhaal in nieuwe film over The Godfather

01 oktober 2020 15:07
Oscar Isaac en Jake Gyllenhaal Beeld © Getty Images

Goed nieuws voor de fans van de 'The Godfather'-filmreeks. Er is namelijk een nieuwe film in de maak die niet de maffiafamilie volgt, maar juist gaat over hoe de filmklassieker destijds werd gemaakt. Dat meldt 'Variety'. Oscar Isaac (41) en Jake Gyllenhaal (39) hebben de hoofdrollen gescoord in het naar 'Godfather'-regisseur vernoemde 'Francis Ford Coppola'.

Dat aanbod konden dat ze natuurlijk niet weigeren, want voor velen zijn alle delen van The Godfather meesterwerken waar ze nog altijd met veel plezier naar kijken. De nieuwe film zal echter focussen op het achtergrondverhaal van de kaskraker, dat minstens net zo spannend is. Francis Ford Coppola's aanstelling als regisseur ging namelijk niet zonder slag of stoot. Het zou een slachtveld zijn geweest achter de schermen. Zo was er continu ruzie en kreeg Francis meermaals bíjna de bons van de filmmaatschappij. Dat wordt in de nieuwe film aan het licht gebracht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Godfather III komt terug in bios maar met alternatief einde

Oscar Isaac, die bekend werd door zijn glansrollen in Star Wars en Annihilation, zal de rol van de regisseur vertolken. Jake Gyllenhaal speelt zijn rechterhand Robert Evans, die producent van The Godfather was. Ook hij had een belangrijke rol achter de schermen. De kosten voor de productie van de eerste Godfather-film liepen flink uit de klauwen en Robert moest de onenigheden met de filmmaatschappij zien te sussen.

Wanneer Francis Ford Coppola verschijnt is niet bekend. Ook is het niet duidelijk of iemand uit de originele cast van de trilogie uit 1972, 1974 en 1990 aan de film meewerkt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore