Entertainment

Sanne Wallis de Vries geprezen door collega's om Op1-optreden

01 oktober 2020 11:45
Sanne Wallis de Vries bij 'Op1' Beeld © NPO/Omroep MAX

Gezelligheid was gisteravond ver te zoeken bij 'Op1'. Sanne Wallis de Vries (49) en Joop van den Ende (78) waren te gast en de cabaretière ging fel tegen de uitspraken van de theatermaker in. Tot genoegen van de kijkers: ze oogst veel lof op Twitter.

"Eye-opener over hoe hard de cultuursector wordt geraakt door deze situatie"

Joop gaf gisteravond in Op1 aan dat hij de nieuwe coronaregels voor het theater niet heel erg te vinden. En dat schoot bij Sanne in het verkeerde keelgat. "Jouw verhaal is veel positiever dan het eigenlijk is", reageerde ze. "Het publiek komt al heel moeilijk naar de theaters toe, er is nu alleen maar verwarring."

Nu er maar 30 mensen in een zaal mogen komen, vindt Sanne het te lastig worden. De cabaretière vindt dat maximumaantal 'denigrerend' en 'nergens op slaan'. "Er is een grote onverschilligheid vanuit de overheid voor cultuur. Men heeft geen idee hoe er in theaters gewerkt wordt. Daar zijn nul besmettingen." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Sander klaar bij Op1: 'Nu weer doen waar ik zin in heb'

Maar volgens Joop heeft Sanne hem verkeerd begrepen. Hij pleit voor een 'nationale regeling', legt hij uit. Als het virus weer oplaait, lijkt het hem slim om strenger te zijn en de theaters te sluiten. Sanne denkt dat er dan zalen 'failliet' zullen gaan, 'omdat ze geen inkomsten hebben, met name de niet-gesubsidieerde theaters'. Er volgt een discussie, waarin zij eventjes uit haar slof schiet. "Ik ben aan het woord!" aldus Sanne tegen Joop. Uiteindelijk slaagt ze erin haar punt te maken en wint ze daarmee de steun van vele kijkers en haar collega's. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jort Kelder vervangt Sander als presentator van Op1

'Heel goed hoe Sanne haar zendtijd pakt bij Op1', laat Sheila Sitalsing van de Volkskrant weten. Ilse Warringa zat 'te juichen en te klappen', meldt ze op Twitter. 'Goed gedaan dame, bij dat stomme gelul van Joop!' vindt muzikant Hans Dulfer. Guido Weijers vindt dat Sanne 'duidelijk' vertelt 'hoe het zit. Zonder filter'. Een andere kijker vond haar betoog een 'eye-opener over hoe hard de cultuursector wordt geraakt door deze situatie'. Een laatste vat de hele uitzending kort samen: 'Vuurwerk.'

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

Sanne Wallis de Vries en Waylon laatste deelnemers roast Ali B

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sander stopt bij Op1: 'Rol als presentator is beperkt'

Kijk hier de hele uitzending van Op1 terug. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore