Entertainment

Waar doen ze het van?-kijkers verbolgen: kinderfeestjes-verbod

01 oktober 2020 11:24 Aangepast: 01 oktober 2020 11:36
Beeld © EO/NPO Waar doen ze het van? 30 september 2020

In 'Waar doen ze het van?' krijgen kijkers een schaamteloos inkijkje in het leven van vier compleet verschillende gezinnen. Waar de ene familie in de schuldsanering probeert te komen, komt bij anderen het geld met bakken tegelijk binnen. Voor Maarten en Annemarie en hun zeven kinderen is het af en toe behelpen, maar de kijkers vinden dat ze in dat 'behelpen' een tikkeltje doorschieten.

"De kinderen van tegenwoordig maak je daar niet meer blij mee"

Maarten en Annemarie zouden zo kunnen meedoen met Een Huis Vol. In totaal hebben ze zeven kinderen en alleen Maarten zorgt voor brood op de plank. Hij krijgt, exclusief bonussen, maandelijks 4750 euro op zijn rekening gestort. Om alles in goede banen te leiden en wat geld te besparen, worden de verjaardagen van alle gezinsleden in één keer gevierd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Waar doen ze het van?-kijkers verbolgen: 'Schulden en toch roken'

Alle familieleden komen die dag op bezoek en nemen ook cadeaus mee, vaak geld. Hiervoor hebben Maarten en Annemarie iets bedacht, namelijk een verjaardagspot. "Voor de verjaardag van de kinderen zetten we hem neer, en als ze geld willen doneren dan doen ze het in deze pot. En daar gaan we dan wat leuks van doen." De kinderen zelf doen daar nog een schepje bovenop door hun eigen zelf verdiende geld ook erbij te stoppen.

Een kinderfeestje krijgen ze niet: alles om de kosten te drukken, legt Annemarie uit. "We hebben geprobeerd een feestje thuis te houden, maar de kinderen van tegenwoordig maak je daar niet meer blij mee." De kinderen zelf vinden dat echter erg jammer en zouden het liefst een feestje willen vieren met alle klasgenoten.

Als de visite er eenmaal is, stroomt het geld binnen. In totaal heeft het gezin 350 euro cadeau gekregen, allemaal voor een leuk uitje met het gezin. 

De kijker reageert verbolgen op de keuzes van Annemarie en Maarten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Koppel uit Waar doen ze het van? wil meer respect voor de rijken

Het EO-programma Waar doen ze het van? is elke woensdagavond om 21.30 uur te zien op NPO 1. Terugzien kan hier.

Deze aflevering deed erg denken aan Een Huis Vol. Hierin worden grote gezinnen gevolgd tijdens hun dagelijkse leven, zo ook tijdens de coronacrisis. Hieronder zie je hoe ze dit bolwerken. 

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore