Entertainment

Mondkapjes voortaan verplicht in Melkweg en Paradiso

30 september 2020 11:39 Aangepast: 30 september 2020 11:55
Paradiso Beeld © ANP

Paradiso en de Melkweg hebben een mondkapjesplicht ingesteld. Hoewel nog steeds veel onduidelijk is voor Amsterdamse theaters en concertzalen na de aangekondigde coronamaatregelen van maandag hebben beide poppodiums hier alvast toe besloten.

"Zodra je plaats neemt op je stoel mag je het mondkapje afzetten"

In Paradiso is het overal verplicht een mondkap te dragen. "Alleen als je op je stoel zit mag je deze afdoen. Ga je naar de bar of het toilet? Dan zet je deze weer op totdat je weer op je plek zit. We verzoeken je om je eigen mondkapje mee te nemen", is te lezen op de website van de poptempel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Uit eten vanaf nu: kleine groepen, in shifts, maar mondkapjes niet verplicht

Ook in de Melkweg moeten bezoekers hun mond en neus bedekken. "We verzoeken je om je mondkapje bij binnenkomst op te zetten en tijdens alle loopbewegingen op te houden. Zodra je plaats neemt op je stoel mag je het mondkapje afzetten."

Dinsdag werd bekend dat alle culturele instellingen in Amsterdam vooralsnog geen ontheffing krijgen om meer dan dertig bezoekers te ontvangen. Hierdoor werden dinsdagavond veel geplande voorstellingen afgelast. Voor woensdagavond is het nog niet duidelijk wat er gaat gebeuren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vanaf woensdag mondkapjes verplicht in het Rijksmuseum

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore