Entertainment

Soldaat van Oranje ligt stil vanwege coronabesmettingen

29 september 2020 22:37 Aangepast: 30 september 2020 11:57

De musical 'Soldaat van Oranje' ligt weer stil, ditmaal vanwege coronabesmettingen binnen de cast. Dat bevestigt een woordvoerder van de musical. Begin september begon de musical weer na een coronastop van zes maanden.

Ongeveer de helft van de cast, zo'n 15 personen, is positief getest op het coronavirus. Daarom is de musical sowieso tot en met 4 oktober afgelast. Begin maart werd de musical ook al stopgezet, toen vanwege de strengere coronamaatregelen.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Musical Soldaat van Oranje maakt rentree in het theater

Bij het heropstarten van de musical begin september zei producent Fred Boot blij te zijn dat het team weer aan de slag kon, ook al is het met 300 in plaats van 1100 mensen in de zaal lang niet rendabel.

Soldaat van Oranje is de meest succesvolle theatervoorstelling uit de Nederlandse geschiedenis. De bewerking van het levensverhaal van verzetsstrijder Erik Hazelhoff Roelfzema trekt sinds de première in oktober 2010 doorlopend uitverkochte zalen. Inmiddels werd het stuk bijna 3000 keer gespeeld en werden er meer dan 3 miljoen kaartjes verkocht.

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore