Entertainment

Yes! Er komt een tweede live-action film van The Lion King

29 september 2020 19:24 Aangepast: 29 september 2020 19:24
Beeld © Disney

Voel jij de liefde vannacht? De makers bij Disney in ieder geval wel. Er komt namelijk een tweede live-action film van 'The Lion King'. Dat meldt 'Variety'.

"Ik ben echt opgegroeid met deze personages"

Na het gigantische succes van The Lion King vindt Disney het tijd voor een sequel. Bij de animatieversie kwam die er natuurlijk ook, maar ook de live-action versie komt nu met een tweede film. Dit keert staat regisseur Barry Jenkins aan het roer, die faam kreeg met zijn werk voor de Oscar-bekroonde film Moonlight en If Beale Street Could Talk. "Ik hielp mijn zusjes met de opvoeding van mijn neefjes in de jaren en ben dus echt opgegroeid met deze personages", vertelt hij aan Variety

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Na The Lion King nu ook live action-remake voor Bambi

De eerste live-action variant van The Lion King genereerde behoorlijk wat geld voor Disney. De kassa rinkelde flink en haalde zo'n 1,5 miljard dollar op. Het is nog niet duidelijk of Donald Glover, Beyoncé, Seth Rogen en de rest van de stemacteurs van de eerste film weer terug zullen keren. De 'Single Ladies'-zangeres verzorgde de soundtrack voor de film en ontroerde daarmee haar fans, zoals te zien is in de video hieronder. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore