Ging onbewust

Gebarentolk Irma Sluis reageert op hoesten tijdens persconferentie

29 september 2020 14:29 Aangepast: 29 september 2020 15:41
Irma Sluis tijdens de persconferentie Beeld © ANP

Tijdens de persconferentie van gisteravond ging, zoals we inmiddels bijna gewend zijn, alle aandacht naar Irma Sluis (49). De gebarentolk wordt alom geprezen om haar werk tijdens de coronacrisis, maar ze hield zich gisteren eventjes niet aan de maatregelen die ze zelf naar de kijker thuis communiceerde. Bij RTL Boulevard reageert ze op de commotie rond haar hoestje.

"Ik ben niet ziek", stelt Irma meteen gerust. Waar al sinds het begin van de coronacrisis wordt aanbevolen in je elleboog te hoesten en niezen, deed de gebarentolk dat gisteravond in haar knuistje.

"Ik had een steekje in de keel en werd er behoorlijk zenuwachtig van." Ze geeft aan dat het hoesten in haar hand 'onbewust' ging. "Het was ook de snelheid waar het mee ging. Al deed ik het niet bewust, maar anders loop je qua snelheid ook vier zinnen achter op Mark Rutte."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kijkers persconferentie verbolgen om hoestende Irma Sluis

Irma's kuch werd door velen gezien en opgemerkt. "Dat er zoveel op gereageerd wordt vandaag vind ik heel naar", vertelt ze aan RTL Boulevard. "Het kan gewoon gebeuren en dan is dat natuurlijk vervelend." Er is bovendien geen risico dat ze de minister-president heeft aangestoken met corona. "Mijn zoon en iedereen in ons gezin is onlangs verkouden geweest. Ik heb een coronatest gedaan en die was negatief." Ook laat ze weten dat ze 'hoopt dat iedereen het morgen vergeten is'. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore