Ga naar de inhoud
Entertainment

Koppel uit Waar doen ze het van? wil meer respect voor de rijken

Salar Azimi Beeld © Jinek

De meeste mensen houden liever geheim wat er elke maand op hun rekening wordt bijgeschreven, niet de familie Azimi met €130.000 aan inkomen per maand. Aan tafel bij 'Jinek' vertellen ze waarom ze zo open zijn over hun geldzaken.

"Het is bijna een crime om geld te verdienen"

In het NPO-programma Waar doen ze het van? worden een half jaar lang vier gezinnen gevolgd die moeten rondkomen van verschillende maandbudgetten, waaronder de familie Azimi. Lang getwijfeld om mee te doen heeft het gezin niet, reacties zijn er volgens hen altijd wel. In Jinek vertelt Salar dan ook dat hij met hun deelname een taboe wil doorbreken. "Het is bijna een crime om geld te verdienen”, stelt hij. De ondernemer zou dan ook graag zien dat er meer respect komt voor de rijkeren in de maatschappij. "Als je iets hebt opgebouwd, dan moet je trots zijn", vindt hij.

Salar Azimi: van asielzoeker tot multimiljonair

02:24
Waar
Lees meer:
Waar doen ze het van?-kijkers verbolgen: 'Schulden en toch roken'

Salar heeft niet altijd welvaart gekend. Toen hij slechts 13 jaar was vluchtte hij met zijn familie vanuit Iran naar Nederland. "Het asielzoekerscentrum heeft mij keihard gemaakt', blikt hij terug. "Ik heb samen met mijn ouders en broertje in een kamer van tien vierkante meter gewoond met een gordijn ertussen." In die periode leerde hij ook de waarde van geld kennen.

Nadat Salar afgestudeerd was begon hij zijn eerste telecombedrijf, wat inmiddels is uitgegroeid tot een miljoenenimperium. "Ik zie geld verdienen meer als sport, het geeft een kick. Het verdienen is leuker dan uitgeven."

Johan
Lees ook:
Johan Derksen neemt het op voor Famke Louise na afgang Jinek