Entertainment

Kijkers #BOOS blijven na extra lange aflevering achter met vragen

25 september 2020 14:05 Aangepast: 25 september 2020 14:42
Tim Hofman Beeld © YouTube-kanaal #BOOS

In het programma '#BOOS' van Tim Hofman (32) konden kijkers vorige week al zien hoe TikTokkers Lieke en Lorenzo verhaal gingen halen bij hun management. Het tweetal heeft namelijk veel geld misgelopen, doordat het bedrijf geld zou achterhouden. Na het eerste deel bleven kijkers achter met flink wat vraagtekens, maar die zijn nog niet allemaal beantwoord.

"Het lijkt een beetje alsof ze een deal hebben gesloten met Eugene"

In het contract van Lieke en Lorenzo staat duidelijk vermeld dat ze 20% commissie moeten afstaan, maar in werkelijkheid is dit 70%. Hierdoor zouden de jonge influencers flink wat geld hebben misgelopen. Zo zou Lorenzo nog 10.000 euro van het bedrijf moeten krijgen en Lieke zelfs 16.000. Daarnaast heeft de presentator via een anonieme bron de gehele administratie van het bedrijf in handen gekregen en daaruit blijkt dat de twee niet de enige zijn die nog geld krijgen. Er is namelijk zo’n 300.000 euro achtergehouden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

#BOOS-kijkers smullen van woedende Tim in heftige aflevering

Als Tim en zijn crew het management van Lieke en Lorenzo een bezoekje gaan brengen om hen te confronteren, blijkt dat één van hen (Eugene) al gevlucht is. Met veel pijn en moeite weten ze uiteindelijk wél medeoprichter Dennis voor de camera te krijgen, maar die houdt zich van de domme. Gek genoeg wordt de volgende dag duidelijk dat inmiddels wel alle administratie van de server is verdwenen...

In de tweede aflevering is Eugene nog altijd spoorloos. Zelfs zijn eigen vriend heeft geen idee waar hij is. Maar Tim geeft niet zomaar op en besluit op de wacht te gaan staan als Lieke en Lorenzo een gesprek hebben met het tweetal en hun advocaten. Een gesprek dat volgens de TikTokkers wordt omschreven als 'erg intimiderend'. Opvallend genoeg komen Lieke en Lorenzo enkele dagen na het gesprek met Dennis, Eugene en hun advocaten met een statement, waarin ze laten weten dat ze de zaak achter zich willen laten en hebben 'geconstateerd dat er geen sprake van fraude is, maar een gebrek aan transparantie en communicatie'.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Tim Hofman emotioneel door nominatie Televizier-Ring

Tim vindt het maar een raar verhaal. Helemaal, omdat de statements van Lieke en Lorenzo vanaf een blaadje worden voorgelezen en de beruchte video's een paar dagen later alweer offline zijn gehaald. "Het lijkt een beetje alsof ze een deal hebben gesloten met Eugene, wat prima is en dat is hun goed recht", geeft Tim als update. "Het laat alleen maar zien dat Dennis en Eugene zichzelf proberen te redden." 

#BOOS weet elke week weer duizenden kijkers te trekken. Niet zo gek dat de show nu genomineerd is in de categorie Beste Online Serie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore