Entertainment

Beste zangers hielp Tabitha groot verlies 'een plekje te geven'

25 september 2020 08:33 Aangepast: 25 september 2020 09:27
Beeld © ANP

Van het perfecte plaatje heeft zangeres Tabitha genoeg, want we zien online al genoeg perfectie. "Van buiten lijkt alles perfect, maar dat is niet zo. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn", is de boodschap die de 28-jarige zangeres met haar nieuwe album 'Hallo, met mij' wil uitdragen. "We moeten ook praten over hoe mooi het is dat je elke keer weer voor iemand kiest, ook na dat vechten voor elkaar", vertelt ze aan het ANP.

"Nu kunnen mensen mij echt leren kennen"

Op de debuutplaat van Tabitha Foen-A-Foe, zoals de zangeres voluit heet, staan samenwerkingen met onder anderen BLØF-zanger Paskal Jakobsen, Glen Faria, Nielson en Willem de Bruin. Maar het meeste is solowerk. "Het gaat over van alles en nog wat, de ups en downs in een relatie en het leven", vertelt ze. "Als vrouwen tegen mij over hun relatie en ervaringen praten, herken ik veel." Daar wil de zangeres verandering in brengen, door middel van haar album, maar ook met foto's en verhalen op Instagram.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Milow raakt juiste snaar in Beste Zangers

Het werken en schrijven met Paskal aan het nummer 'Blijf nog even hier' was voor de zangeres een droom die uitkwam. "Het was heel bijzonder dat ik zo welkom was in zijn huis in Zeeland. Hij is voor mij een van de grondleggers van de Nederlandse muziek", vertelt Tabitha, terwijl ze terugkijkt op het schrijfproces. "Het is heel mooi om te zien hoe hij te werk gaat, als artiest heb ik daar veel uit meegenomen."

Momenteel doet Tabitha ook mee aan het programma Beste zangers, waarin het donderdag de beurt was aan haar muziek. De aflevering keek ze met de andere kandidaten in de Melkweg, voorafgaand aan de release van haar album. Het optreden van Milow, die 'Redemption Song' van Bob Marley zong, maakte op haar het meeste indruk. Dat nummer werd gedraaid op de begrafenis van haar vader. "Normaal komt dat nummer heel hard binnen. Ik luisterde het eigenlijk nooit, want ik werd er heel emotioneel van", vertelt ze. "Nu heb ik het een plekje kunnen geven. Ik zag mezelf even als klein meisje van 9 bij de begrafenis, en dan nu als volwassen vrouw van 28."

Met het programma hoopt Tabitha het grote publiek te bereiken, de ouders van jongeren die haar muziek nu al meezingen. Ze is op Spotify immers al de meest gestreamde artiest van het afgelopen jaar. De zangeres zegt in het programma veel van zichzelf bloot te geven, waaronder haar levensverhaal, het overlijden van haar vader en de band met haar moeder. Donderdagnacht kwam haar nieuwe album uit, een verlengde van die uitzending. "Het verhaal gaat verder. Nu kunnen mensen mij echt leren kennen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ronnie Flex en Tabitha bundelen krachten met nieuwe single

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore