Entertainment

Famke Louise raakt grote opdracht kwijt na corona-debacle

24 september 2020 15:29 Aangepast: 24 september 2020 17:42

De veelbesproken #ikdoenietmeermee-actie lijkt verstrekkende gevolgen te hebben voor de 21-jarige 'Vroom'-zangeres. 'Algemeen Dagblad' meldt dat Famke inmiddels al één grote opdracht kwijt is, en er zouden er wel eens meer kunnen volgen.

"Met een artiest die zich op die manier over corona uit, willen wij niet geassocieerd worden"

Volgens Algemeen Dagblad had Huub van den Heuvel van Senf Theaterproducties een optie om op te treden in het nieuwe Scala Theater in de Utrechtse Jaarbeurs, maar daar ziet hij toch van af. Het theater had een coronaproof theaterconcept bedacht. "Met een artiest die zich op die manier over corona uit, willen wij niet geassocieerd worden." Ook aan RTL Boulevard geven ze een reactie: "Het artikel van het AD is een beetje uit z'n context gerukt (...) Wij hadden een optie op Famke Louise, en ons hele theater draait juist op basis van alle coronaregels. En wij kunnen het ons niet permitteren om iemand aan te trekken die zich niet aan de regels houdt. (...) Er was nog helemaal geen optreden, er was een optie op een optreden. Moesten nog heel wat knopen worden doorgehakt, met name financieel ook."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Famke Louise breekt met management Ali B

Famke's management zegt er het volgende over: "Het gaat naar omstandigheden wel oké, ze is zeker wel geschrokken. Ze is niet met de intentie naar Jinek gegaan om het te laten verlopen zoals het is verlopen. Ze staat open voor een gesprek met Diederik Gommers en Hugo de Jonge. Denk dat het heel belangrijk is om dialoog aan te gaan. De boodschap die zij wilde brengen, heeft zij helaas niet kunnen verwoorden bij Jinek. Vandaar haar bericht op Instagram. Het laatste wat zij wilde is zeggen dat de maatregelen juist in acht genomen moeten worden."

Reputatiemanager Bart Maussen begrijpt de keuze om Famke te annuleren, vertelt hij in de krant. "Laten we wel wezen, ze deed een oproep om burgerlijk ongehoorzaam te zijn, om niet naar de overheid te luisteren. Met alle respect, maar wie ís zij, waarom zou zij hier verstand van hebben? Ze heeft geen recht van spreken.” Ook haar actie om de microfoon van PowNed-verslaggever Dennis Schouten uit zijn handen te slaan, was niet erg tactisch. 

Inmiddels heeft Famke haar #ikdoenietmeermee-filmpje verwijderd en spijt betuigd, maar dat is te laat volgens Bart. "De schade is al berokkend. Dit zal nog even voortduren, ook omdat ze als voorbeeld genomen wordt." Maar wie dacht dat haar carrière hiermee aan zijn einde gekomen is, komt bedrogen uit. "Ze moet zich voorlopig koest houden, geen uitspraken meer over dit onderwerp doen. Dan waait het wel weer over.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Famke Louise krabbelt terug: sta niet langer achter boodschap

Ook Tim Douwsma deelde een #ikdoenietmeermee-filmpje waarin hij opriep om 'de overheid eronder te krijgen'. In RTL Boulevard legde hij zijn keuze daarvoor uit. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore