Entertainment

Özcan Akyol spreekt zich in felle column uit tegen omroep ZWART

24 september 2020 15:17 Aangepast: 24 september 2020 15:23
Beeld © ANP

Özcan Akyol (36) vindt het geen goed idee dat rapper Akwasi (32) een eigen omroep, genaamd ZWART, wil beginnen. De columnist is er niet van overtuigd dat een dergelijke omroep zou leiden tot minder verdeeldheid. Integendeel zelfs. In zijn meest recente 'AD'-artikel noemt hij Akwasi het boegbeeld van polarisatie.

"Met zijn rijmelarij van likmevestje wilde Akwasi zogenaamd mensen verbinden"

Eerder gaf presentatrice Fidan Ekiz ook al aan dat ze omroep ZWART geen goed idee vond. In zijn column in het AD legt Özcan uit waarom hij het geen goed plan vindt. Volgens hem wordt het geluid dat Akwasi wil verkondigen namelijk wel degelijk al gehoord in het huidige medialandschap.

Zo vindt Öz dat M, het programma van Margriet van der Linden 'veranderde in een propagandistisch mediaprogramma dat onverzadigbaar leek in zijn bekeringsdrang'. "Bij de NTR hebben ze een complete afdeling die zich bezighoudt met diversiteit. Dat dit orgaan steken laat vallen, zal ongetwijfeld kloppen, maar niemand kan die mensen verwijten dat ze hun best niet doen."  

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Akwasi gaat eigen omroep beginnen: Omroep Zwart

Bovendien vindt Özcan het juist iets goeds dat de verzuiling van vroeger nu verleden tijd is. "Door een omroep te beginnen die zich alleen op zijn eigen achterban richt, werkt b-rapper Akwasi segregatie alleen maar in de hand." Hij vindt het juist een goed idee om de gevestigde organisaties van binnen uit te wijzen op inclusiviteit.

Al met al vindt Öz het idee van Akwasi en co getuigen van ironie. "Met zijn rijmelarij van likmevestje wilde Akwasi zogenaamd mensen verbinden, maar tegenwoordig is hij het boegbeeld van polarisatie geworden."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore