Entertainment

België in de ban van uitgelekte naaktbeelden bekende mannen

26 september 2020 12:05
Beeld © ANP

In de Belgische media gaat het al weken over één onderwerp: de gelekte naaktbeelden van verschillende BV'ers (Bekende Vlamingen). In totaal zijn er van drie bekende mannen verschillende naaktfoto's en video's uitgelekt, en dat lijkt verstrekkende gevolgen te hebben. Nog altijd is onduidelijk wie de beelden heeft verspreidt, al wijst de Vlaamse media wel naar iemand: de mysterieuze 'Eveline'.

"Ik heb geroepen. Ik heb gehuild"

Voor zanger Stan Van Samang (41), muzikant en coach van The Voice Sean Dhondt (36) en presentator Peter van de Veire (48) zijn het pittige weken geweest, zo laten ze zelf ook weten in de Vlaamse media. Zij zijn alle drie slachtoffer geworden van het lekken van beelden, maar nog altijd is niet duidelijk hoe dit heeft kunnen gebeuren. Een onderzoeksrechter uit Brussel onderzoekt de zaak momenteel, maar de Vlaamse media maken inmiddels melding van een vrouw genaamd 'Eveline'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Handsmaid's Tale actrice is eigenaar van naaktbeelden

Online dook er een verhaal op dat er een radiopresentatrice met die naam achter het lek zou zitten. Zij zou vanwege die actie zijn ontslagen. Beide geruchten bleken niet waar te zijn. Vervolgens kwam er een ander gerucht naar buiten, naar verluidt gebaseerd op bronnen binnen de VRT (Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie), dat er een WhatsApp-groep zou bestaan waarin BV'ers naaktbeelden en seksfilmpjes met elkaar deelden. Zowel de anonieme bronnen als de WhatsApp-groep bleken niet te bestaan. 

Voor de heren zelf is het een zware periode geweest, zo laten zij afzonderlijk van elkaar weten via onder meer social media en radioprogramma's. Peter is dj bij het radiostation MnM en deed daar geëmotioneerd zijn verhaal: "Ik heb geroepen. Ik heb gehuild. Ik heb getierd wat een gigantisch kalf ik ben geweest. Je vindt me een crimineel? Een pervert? Een viezerik? Ga vandaag voor je spiegel staan. Kijk lang. Want jij wou die beelden toch zien? Ook een beetje pervers. Jij wou die doorsturen naar iedereen die je kent. Wel, dat was pas echt crimineel." Hij deelde hetzelfde statement ook op zijn Instagram-account. In België is door het incident de discussie over sexting weer opgewaaid. Sinds juli van dit jaar kunnen mensen die dit soort beelden bewust doorsturen een straf krijgen van zes maanden tot vijf jaar cel.

Sean gaat op Instagram zelfs diep door het stof en biedt zijn vrouw daar publiekelijk zijn excuses aan. Hij had de naaktbeelden tijdens hun huwelijk naar een andere vrouw gestuurd, schrijven Vlaamse media - en zo valt eveneens op te maken uit zijn eigen verklaring. 'Het spijt me, uit het diepste van m’n hart, dat ik jouw vertrouwen in ons beschaamde en je enorm veel pijn en verdriet heb gedaan', schreef Sean onder meer. 'Ik blijf voor jou vechten, no matter what'. Eerder reageerde hij ook al in zijn eigen radioprogramma op Qmusic. Toen zei hij: "De impact op mijn directe omgeving, de mensen die ik het allerliefste zie, is enorm. Gigantisch, zelfs.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Aaron Carter zou voor drie miljoen een nieuwe sekstape maken

Acteur en zanger Stan Van Samang is als enige van de drie naar de rechter gestapt -met succes. Er werd direct een verbod opgesteld om de verspreiding van de desbetreffende beelden tegen te gaan. Websites die de filmpjes en foto's van de heren niet verwijderen, staan torenhoge boetes te wachten. Zo kunnen zij een dwangsom krijgen van 10.000 euro per uur of per beeld.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore