Entertainment

David Attenborough blijkt waar Instagram-fenomeen te zijn

24 september 2020 13:42 Aangepast: 24 september 2020 14:57
Beeld © ANP

David Attenborough (94) is sinds donderdag te vinden op Instagram. De 94-jarige presentator en vaste stem van natuurdocumentaires van de 'BBC' heeft binnen twee uur na zijn komst al ruim 750.000 volgers.

"Continenten staan in brand, gletsjers zijn aan het smelten"

Attenborough besloot een account op het sociale medium aan te maken om aandacht te vragen voor klimaatverandering. "Hallo, mijn naam is David Attenborough en ik verscheen de afgelopen zestig jaar op radio en televisie, maar dit is mijn eerste keer op Instagram. Ik gebruik deze voor mij nieuwe vorm van deze communicatie omdat, zoals we allemaal weten, de wereld in gevaar is", zegt de Brit in een video, zijn eerste post.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

David Attenborough en crew aangevallen door ijsbeer

"Continenten staan in brand, gletsjers zijn aan het smelten, koraalriffen zijn aan het afsterven, vissen verdwijnen uit onze oceanen, de lijst gaat door en door", vervolgt Attenborough. "Maar we weten wat we daaraan moeten doen en dat is waarom ik deze voor mij nieuwe manier van communicatie ga gebruiken."

De presentator gaat zijn volgers voorzien van informatie over klimaatverandering en wat zij er tegen kunnen doen. Filmmakers Colin Butfield en Jonnie Hughes, die de aankomende Netflix-documentaire David Attenborough: A Life On Our Planet maakten, zullen ook namens hem berichten plaatsen op zijn Instagram-account.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore