Ga naar de inhoud
Niet mijn beste dag

Famke Louise biedt excuses aan voor #ikdoenietmeermee: 'Gun mij ruimte om te groeien'

Rapper Famke Louise bij Jinek. Beeld © RTL

Famke Louise heeft het filmpje verwijderd waarin ze aankondigde niet meer mee te doen aan de coronamaatregelen. De 21-jarige artieste deelde dat filmpje maandagavond met haar 1 miljoen volgers op Instagram. "Het was al met al niet mijn beste dag", schrijft ze vanavond in een verklaring op Instagram.

Famke Louise zat gisteravond bij Jinek. "Ik was zenuwachtig en heb niet mijn verhaal kunnen doen zoals ik dat graag wilde. Ik ben geen wetenschapper, arts, viroloog of politicus en dat heb ik ook nooit beweerd. Het is nooit mijn intentie geweest om mensen aan te sporen laconiek om te gaan met de coronamaatregelen."

Excuses

Famke Louise heeft het bewuste filmpje van Instagram weggehaald omdat ze niet meer achter die boodschap staat. "Ik ga even een stap achteruit doen, reflecteren en op zoek naar iemand om mij te onderwijzen over deze situatie. Ik hoop dat jullie mij de ruimte gunnen om te kunnen groeien. Mijn excuses aan allen die zich gekwetst of verward hebben gevoeld en ik beloof om beter mijn best te doen."

Famke Louise was niet de enige bekende Nederlander die zich uitsprak tegen de coronamaatregelen. Onder anderen Bizzey, Tim Douwsma, Brace, dj Mental Theo en Thomas Berge (die eigenlijk Chiel Ottink heet) deden hetzelfde. Bizzey had Famke Louise benaderd om mee te doen.

Bekijk hier het gesprek met Famke Louise bij Jinek

09:26
Famke
Lees ook:
Famke Louise reageert: 'Geen schijt aan coronamaatregelen, maar mensen willen hun ding kunnen doen'