Ga naar de inhoud
Entertainment

Pieter van Vollenhoven boos over #ikdoenietmeermee-actie

Pieter van Vollenhoven Beeld © ANP

Pieter van Vollenhoven (81) is niet te spreken over #ikdoenietmeermee, de actie van BN’ers als Famke Louise (21) en Tim Douwsma (32). Op Twitter schrijft hij de actie maar niets te vinden.

"Een nieuwe lockdown zou toch een ramp worden voor iedereen"

"Een nieuwe lockdown zou toch een ramp worden voor iedereen", schrijft Pieter in zijn tweet. Volgens hem zijn er veel mensen die dat wel beseffen. "Daarom moeten wij de huidige beperkingen ook zo goed mogelijk proberen na te leven!"

#ikdoenietmeermee-artiesten
Lees ook:
#ikdoenietmeermee-artiesten ontvingen duizenden euro's noodsteun

Pieter besluit zijn tweet met het uiten van zijn onvrede over de actie van de BN’ers. "Een 'ikdoenietmeermee'-actie vind ik dan ook eerlijk gezegd onbegrijpelijk."

Hugo
Lees ook:
Hugo de Jonge vindt #Ikdoenietmeermee-actie 'onverantwoord'

Overigens stelden Famke Louise en Tim Douwsma dinsdagavond in Jinek en Op1 dat zij hun oproep niet hadden bedoeld zoals ze hem hadden uitgedragen. Zij wilde niet hun volgers oproepen de coronaregels niet meer te volgen, maar wilden alleen een dialoog aanwakkeren en hun zorgen delen over de crisis. Famke Louise hoopte dat het kabinet meer medeleven zou gaan tonen voor jongeren en voor haar vader, die piloot is en nu thuis zit.

Tim Douwsma geeft toe: hashtag te controversieel

08:50
Bron: ANP/RTL Boulevard