Ga naar de inhoud
Entertainment

#Ikdoenietmeermee-BN'ers werken samen met Viruswaarheid

Beeld © ANP

Lange Frans (39), dj Paul Elstak (54), Tim Douwsma (32), Dorien Rose (36) en Tisjeboyjay (26) zijn allen onderdeel van een WhatsApp-groep opgericht door Willem Engel. Volgens de voorman van Viruswaarheid werd in de groep ook het idee voor #Ikdoenietmeermee bedacht, vertelt hij aan het ANP.

In de appgroep zitten nog meer bekende Nederlanders, met wie hij het plan samen heeft bedacht. "Ik zou mezelf niet de bedenker van het plan noemen, dat is te veel eer. Maar ik ben wel medebedenker", vertelt Engel.

Hugo
Lees ook:
Hugo de Jonge vindt #Ikdoenietmeermee-actie 'onverantwoord'

Tim Douwsma vertelt aan het ANP dat hij vooral meedoet "uit een goed hart". De zanger zeg het belangrijk te vinden dat kritische artsen en wetenschappers een platform krijgen. "Ik krijg er niet voor betaald, niemand heeft me dit opgedragen. Ik doe dit als bezorgde vader."

Maandagavond plaatsten meerdere BN'ers een video op hun sociale media waarin ze kritiek uiten op het coronabeleid van het kabinet. De actie, onder de naam #Ikdoenietmeermee, zorgde voor veel discussie. Minister Hugo de Jonge noemt de actie van de influencers 'onverantwoord'. 

Britt
Lees ook:
Britt Dekker schrijft ode aan moeder in de zorg: 'Ik doe wel mee'