Entertainment

Ongemakkelijk vertaalfoutje gespot in Undercover

22 september 2020 11:45
Tom Waes en Anna Drijver in 'Undercover' Beeld © Netflix

De makers van de hitserie 'Undercover' hebben ook met het tweede seizoen goud in handen. De Netflix-serie is niet alleen in Nederland en België te zien, ook ver buiten deze landsgrenzen kunnen de fans genieten van de criminele praktijken van Ferry Bouman en zijn kornuiten. Om de serie voor het grote publiek toegankelijk te maken, is de serie in verschillende talen nagesynchroniseerd. En dan sluipt er wel eens een foutje in.

Niemand minder dan Anna Drijver, die de rol van undercoveragent Kim de Rooij speelt, deelt een pijnlijk foutje. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen is te zien hoe Kim kennismaakt met Laurent Berger, een van de wapenhandelaars waar het dit seizoen om draait. Kim besluit zich voor te doen als Roos, maar in de vertaling is er toch iets fout gegaan. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Undercover-collega's Anna en Elise starten hun eigen serie

In de originele Nederlandse versie luidt de tekst: "Ik ben Roos, trouwens. Wat was uw naam?" In de Engelse vertaling is er een klein foutje gemaakt en lijkt het alsof het woord 'trouwens' haar achternaam is. Anna kan er by the way zelf wel om lachen.

Undercover is voor Vlamingen en Nederlanders, met de juiste ondertiteling, goed te volgen. Wereldwijd is de serie nagesynchroniseerd in het Engels, Spaans, Frans en zelfs in het Duits. Hoe dat precies klinkt, zie je hieronder.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Frank Lammers vindt vertalingen Undercover maar niks

Fans van Undercover konden het eerste seizoen van de serie in één keer verslinden. Dit seizoen zullen ze iets meer geduld moeten hebben. Het tweede seizoen komt niet in één keer online, maar wekelijks. Elke zondag om 20:55 uur verschijnt er een nieuwe aflevering op Netflix. Dit heeft er mee te maken dat de serie ook nog gewoon op de Belgische televisie wordt uitgezonden.

In het tweede seizoen van Undercover maken we kennis met enkele nieuwe gezichten, onder wie ook Rico Verhoeven. Hieronder zie je precies hoe dit zit. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore