Entertainment

#Ikdoenietmeermee-actie krijgt kritiek van politici en BN'ers

21 september 2020 23:01 Aangepast: 22 september 2020 11:20
Beeld © ANP

Veel politici en BN’es hebben zich maandagavond gekeerd tegen een oproep van een groepje zangers en modellen om de coronaregels van het kabinet te negeren. Onder anderen Famke Louise, Tim Douwsma en Brace riepen volgers met de hashtag #Ikdoenietmeermee op zich tegen de coronarichtlijnen van het kabinet te keren.

"Een dodelijk virus is geen spel waar je even mee kunt stoppen"

Maar zij lijken weinig bijval van collega’s te krijgen. 'In mijn oudejaars pleit ik voor saamhorigheid, empathie en betrokkenheid. Dus ja, ik sta recht tegenover elke ‘artiest’ die #ikdoenietmeermee propageert', stelt cabaretier Dolf Jansen. 'Hear hear', beaamt zanger Tim Knol. Ook Claudia de Breij vraagt zich af of de Famke Louises van deze wereld afzien van medische hulp als zij daadwerkelijk corona krijgen. 'Ik vind de vragen ook niet allemaal onterecht. Maar de conclusie #ikdoenietmeermee vind ik zo egoïstisch en lui', verzucht ze.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

#ikdoenietmeermee oogst gemengde reacties: 'BN'ers zaaien twijfel'

Ook politici nemen hard stelling tegen de actie. 'Of het nou je favoriete zanger is, een drukke rapper of je broer, laat ze weten dat we snappen dat het ook voor hen nare tijden zijn, maar een dodelijk virus is geen spel waar je even mee kunt stoppen. #Coronadoetwelmee', beklemtoont VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

#Ikdoenietmeermee-BN'ers riskeren fikse coronaboete

D66-fractieleider Rob Jetten sluit zich bij hem aan. 'Ik snap de frustratie best, maar ik snap niks van deze oproep. Kritische vragen stellen mag, maar beïnvloed mensen niet met deze verkeerde boodschap. Voor iedereen geldt: houd je aan de regels. Dan kunnen we straks allemaal weer naar optredens of de kroeg.#ikdoewelmee', aldus Rob.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Emotionele Tim Douwsma blikt terug op eerste jaar als papa

De hashtag #Ikdoewelmee was maandagavond trending, als reactie op de actie tegen de coronarichtlijnen van het kabinet.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore