Entertainment

'Humberto Tan krijgt te weinig waardering voor RTL Late Night'

21 september 2020 13:28
Beeld © ANP

Vijf jaar lang presenteerde Humberto Tan (54) 'RTL Late Night' op RTL 4. Humberto groeide met zijn redactie van een klein programma uit tot een groots succes met een miljoenenpubliek. Toch kelderden de kijkcijfers nadat er geruchten rondgingen over zijn privéleven. Uiteindelijk verdween Humberto als host van het programma. In retroperspectief verdient hij meer krediet, vindt mediadeskundige Rob Goossens.

"Je ziet dat het ook voor Eva moeilijk is om die kijkcijfers te halen"

Humberto debuteerde met zijn praatprogramma op 26 augustus 2013. Uiteindelijk presenteerde hij de talkshow op RTL 4 tot begin juni 2018, toen hij afscheid nam van het programma. Aanleiding waren de tegenvallende kijkcijfers die Humberto ineens had, nadat hij jaren een miljoenenpubliek had. Bovendien ging er een gerucht dat Humberto de lakens zou hebben gedeeld met presentatrice Dionne Stax. Ook de columns van Angela de Jong hebben volgens velen bijgedragen aan het vertrek van Humberto.

Na Humberto nam Twan Huys het stokje over, maar zonder succes. Hij trok namelijk nog veel minder kijkers dan Humberto. Vervolgens nam Art Rooijakkers de honneurs waar, maar ook zonder succes.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Humberto Tan over DWDD: 'Zeg nooit nooit'

Momenteel zwaait Eva Jinek de talkshow-scepter op de late avond bij RTL 4, waarin ze afwisselt met Beau van Erven Dorens. Eva scoort beter dan Twan, Art én Humberto (in zijn mindere tijden). Toch kunnen de huidige kijkcijfers van Jinek vooralsnog niet tippen aan die van Humberto tijdens de gloriedagen van RTL Late Night. "Met de kennis van nu, verdient Humberto dan ook veel meer waardering voor zijn programma", is Rob Goossens van mening. "Je ziet dat het ook voor Eva moeilijk is om die kijkcijfers te halen. Als we dan dus terugkijken naar RTL Late Night, heeft Humberto dat heel knap gedaan en verdient hij daar meer waardering voor."

In de video hieronder zie je hoe Humberto afscheid nam van zijn zo geliefde RTL Late Night.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore