Entertainment

Lady Gaga: 'Bekendheid tastte mijn mentale gezondheid aan'

21 september 2020 11:25 Aangepast: 21 september 2020 11:29
Lady Gaga Beeld © ANP

Lady Gaga (34) vertelde na het verschijnen van haar nieuwe album 'Chromatica' openhartig over de mentale struggles die ze heeft gekend. Zo worstelde de immens populaire zangeres met suïcidale gedachten. In 'Sunday Morning' vertelt de zangeres nu dat haar wereldwijde faam en succes ervoor zorgde dat haar mentale gezondheid werd aangetast.

"Lady Gaga is mijn vijand"

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.

Gaga gaf het interview om over haar album ‘Chromatica’, dat afgelopen mei verscheen, te praten. "Ik vond het vreselijk om beroemd te zijn. Ik vond het vreselijk om een zogenaamde 'ster' te zijn. Ik was doodmoe en zag het niet meer zitten", aldus Gaga, die behoorlijk wat persoonlijke teksten heeft verwerkt in de liedjes die op het album staan.

Gaga vertelt nu aan Sunday Morning dat ze dagelijks nadacht over het plegen van zelfmoord. "Waarom zou ik hier blijven?", vroeg ze zich af. "Ik snapte niet waarom ik moest leven, behalve dat ik er moest zijn voor mijn familie."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Lady Gaga kampte dagelijks met suïcidale gedachten

Wel heeft de zangeres een idee waar de mentale problemen vandaan zijn gekomen. Namelijk, haar piano. "Ik heb mijn piano al zo lang en ik heb er zoveel liedjes mee gemaakt. Ik hou van mijn piano, maar de piano heeft ook mijn leven kapotgemaakt", legt ze uit.

"Door de piano ben ik Lady Gaga. Mijn grootste vijand is Lady Gaga. En omdat ik Lady Gaga ben kan ik niet meer rustig naar de supermarkt, of rustig dineren met mijn familie."

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Lady Gaga en Ariana Grande maken statement met VMA-optreden

Inmiddels heeft Gaga haar alter-ego omarmd en heeft de zangeres een positief zelfbeeld. "Ik had het nooit voor mogelijk gehouden, maar ik ben weer van mezelf gaan houden. Ik heb geen hekel meer aan Lady Gaga."

Onlangs schitterde Lady Gaga nog op de Video Music Awards met haar bijzondere mondkapjes.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore