Awards

Schitt's Creek grote winnaar tijdens bizarre virtuele Emmy-uitreiking

21 september 2020 05:46 Aangepast: 21 september 2020 06:15
Eugene (links) en Daniel Levy (rechts), de bedenkers van de serie. Beeld © EPA

Tijdens de virtuele uitreiking van de Emmy Awards is Schitt's Creek flink in de prijzen gevallen. De komedieserie sleepte maar liefst zeven Emmy's in de wacht. Vanwege de coronamaatregelen werden de Emmy's op originele wijze uitgereikt.

"Wie organiseert er nu een prijzenuitreiking tijdens een pandemie?", vraagt presentator Jimmy Kimmel zich tijdens zijn openingsmonoloog hardop af. Kimmel presenteert de Emmy's voor de derde keer, maar dit keer is alles anders.

Lege zaal

Het líjkt net alsof Kimmel in Los Angeles voor een volle zaal staat te praten, maar niets blijkt minder waar. Hij staat in een leeg theater. Via tientallen videoverbindingen kijken filmsterren en bekendheden thuis mee. "Jullie weten allemaal hoe lastig het is om met familieleden te FaceTimen", zegt Kimmel. "De organisatie van deze prijsuitreiking is vele malen lastiger."

De grote winnaar van de avond is de Canadese komedieserie Shitt's Creek. Het zesde – en laatste – seizoen van de serie verscheen eerder dit jaar. De serie gaat over een rijke familie die halsoverkop naar een motel in een klein plaatsje moet verhuizen als ze geen vermogen meer blijken te hebben.

Zeven Emmy's

Schitt's Creek won een Emmy in de volgende comedy-categorieën: Outstanding Comedy Series, Outstanding Lead Actor (Eugene Levy), Outstanding Lead Actress (Catherine O' Hara), Outstanding Supporting Actor (Daniel Levy), Outstanding Supporting Actress (Annie Murphy) en nog twee Emmy's voor beste regie en schrijvers.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Regina King wint Emmy én eert opperrechter Ruth Bader Ginsburg

"Oh mijn God, ik kan het gewoon niet geloven. Dit is niet normaal", vertelde Daniel Levy, die zowel voor zijn script, regie als acteerwerk werd geëerd. "Ik wil mijn vader Eugene bedanken voor de kans die hij me gegeven heeft om mee te werken aan Schitt's Creek, ondanks het feit dat ik nul ervaring had op het gebied van schrijven."

Schitt's Creek werd bedacht door vader Eugene en zoon Daniel Levy. Eugene is ook zeer bekend door zijn rol als 'Jim's dad' in de filmklassieker American Pie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Friends-vriendinnen weer samen tijdens Emmy Awards

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore