Entertainment

Wilfred Genee en co halen uit naar Angela de Jong en 'dikke reet'

17 september 2020 13:09
Beeld © ANP

De vernietigende column van Angela de Jong (44) over de mannen van 'Veronica Inside' is Wilfred Genee (53) niet bepaald in de koude kleren gaan zitten. De presentator besprak het artikel in zijn radioprogramma en hij en zijn sidekicks namen daarbij geen blad voor de mond.

"Wat maakt het nou uit wat een tv-recensent van een programma vindt?”

Wilfred vertelt dat hij de column al had zien aankomen: "Het was toch voorspelbaar dat dit zou gaan gebeuren? Ik denk dat hij er al lag." Niels van Baarlen, een van de sidekicks van zijn radioprogramma, is het daarmee eens. "Hij lag er in de zomer al die column. Ze hoefde alleen nog maar de kijkcijfers in te vullen."

Angela klom eerder in de pen voor een nogal vilein stuk over de tweede aflevering van Veronica Inside na de zomerstop. Ze noemde de VI-sterren daarin 'de hypocrietste sterren van Talpa, na Gordon en Wendy'. Wilfreds sidekick Rick Romijn beschrijft zijn eigen beroep als 'heel droevig', maar vindt dat het beroep van Angela nog sneuer is. "Zij gaat ’s avonds om acht uur op de bank zitten met een zak paprikachips en die dikke reet en dan gaat ze alleen maar tv-programma’s lopen afkraken. Wat maakt het nou uit wat een tv-recensent van een programma vindt?”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Angela de Jong haalt uit naar VI-trio én naar Gordon en Wendy

Wilfred Genee wil het vervolgens toch voor Angela opnemen en verdedigt haar door te stellen dat het 'gewoon haar beroep is': "Ik zou me er niet zo druk over maken jongens. Ik snap niet waarom je je er zo druk over maakt. Het hoort er toch bij.” 

Eerder riep zijn VI-collega René van der Gijp dat Angela vooral moet aanschuiven in het veelbesproken televisieprogramma. "Ja, dan maken we haar helemaal kapot", zei Wilfred daarop.

De mannen van Veronica Inside hebben een roerige zomer achter de rug. Hoe alles ook weer precies zat, zie je hieronder.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Veronica Inside na rel weer terug als vanouds

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore