Ga naar de inhoud
Entertainment

Cast Klem ziet verhaal na derde seizoen verdergaan als film

Klem Beeld © BNNVARA

De misdaadserie 'Klem' nadert zijn ontknoping. Vanaf volgende week is het derde en laatste seizoen te zien en volgens de hoofdrolspelers belooft het spannender dan spannend te worden.

"Ik hoop dat er naar me is geluisterd"

"Er zit een van de pittigste scènes in die ik tot nu toe heb gespeeld, qua actie en emotionaliteit. En die scène heeft te maken met een dierbare", doet Barry Atsma een boekje open in Veronica Magazine. Volgens de acteur zijn hij, Georgina Verbaan en Jacob Derwig de afgelopen drie seizoenen een echte familie geworden. Hij verwacht dan ook na de laatste aflevering een traantje te laten. "Jacob en ik kennen elkaar al jaren en hebben bijna alles wel gespeeld: vader en zoon, geliefden, broers. En Georgina en ik schoten steeds in de lach als we iets serieus moesten spelen", aldus Barry.

Barry
Lees ook:
Barry Atsma over favoriete scène: 'Die mannenseks is opwindend'

"Onze personages kennen elkaar zo goed, dat je al bijna ziet waar het gaat ontsporen als ze samen in één ruimte zijn. Heerlijk om naar te kijken", beaamt zijn tegenspeler Jacob, die Marius speelt in de seroe. "We hebben dit seizoen een uitstapje naar Malta gemaakt; ik ben benieuwd hoe die beelden eruitzien."

Hoewel de serie na drie seizoenen ten einde loopt, is de koek nog lang niet op. De cast staat dan ook open voor een Klem-film, net zoals Penoza. "Ik heb het bijna wekelijks geroepen, dus ik hoop dat er naar me is geluisterd", hint Jacob.

Nieuw
Lees meer:
Nieuw seizoen van hitserie Klem bijna van start

Klem gaat over een keurige weduwnaar en hoge belastingambtenaar Hugo Warmond (Barry Atsma) die al twee seizoenen tegen wil en dank in het criminele milieu is beland. In het derde seizoen lijkt er weinig kans dat hij er nog uit komt. Hugo gaat als undercoveragent aan het werk voor de FIOD om een gevreesde crimineel, gespeeld door Thom Hoffman, aan te pakken. Om die klus te klaren kruist crimineel Marius (Jacob Derwig) wederom zijn pad. 

Tim
Lees ook:
Tim Douwsma heeft genoeg van Georgina Verbaan: 'Zeg dan niks!'

Seizoen 3 van Klem is te zien vanaf 24 september om 21.40 uur op NPO 1. Ondertussen is Barry ook nog te zien in de BBC-serie The Split. Alles hierover vertelt hij in de onderstaande video.

Barry Atsma heeft momenteel moeite om er te zijn voor zijn vrouw

01:54