Entertainment

Kijkers op puntje van hun stoel bij achtervolging in Bureau 040

17 september 2020 07:42 Aangepast: 17 september 2020 09:29
Beeld © RTL

Ewout Genemans heeft wederom een kijkje achter de schermen genomen bij de politie. Ditmaal is de 35-jarige presentator neergestreken in Eindhoven en de kijkers van 'Bureau 040' zitten op het puntje van hun stoel tijdens een spannende achtervolging.

"Wat een grote bek heeft die jongen"

Als Ewout samen met Jens en Gwen een noodhulpdienst rijden, krijgen ze een melding van twee jongeren die zich verdacht gedragen. Al snel weten ze een van de twee in de kraag te vatten, maar zijn kameraad lijkt de benen te hebben genomen. De aangehouden jongen heeft ook nog eens een flinke hoeveelheid geld bij zich, reden genoeg voor Gwen om hem in de boeien te slaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ewout Genemans getuige van schietpartij in Bureau 040

Toch weet de andere jongen een tijdlang uit de handen van Jens en zijn collega's te blijven. Om hem bij te blijven vordert Jens zelfs een fiets van een burger, maar dat mocht niet baten. Als de versterking uiteindelijk is gearriveerd kan het speuren beginnen. Hoewel de agenten nog geen idee hebben wat de jongens nu precies hebben gedaan, is het plotseling wegrennen al verdacht genoeg.

Op een gegeven moment, wanneer de jongen lijkt te zijn ontsnapt, ziet Jens iemand voorbij slenteren die aan zijn signalement voldoet. Als ze eenmaal dichterbij komen, twijfelt Jens toch en zegt: "Nee, dat is hem toch niet." Het blijkt hem echter wel te zijn en hij rent er dan ook vandoor. De tweede jongen probeert nog iets in de bosjes te gooien, wat om een zakje wiet en een mes blijkt te gaan. Zijn kompaan blijkt maar liefst 5000 euro op zak te hebben gehad.

Uiteindelijk weten ze de jongen aan te houden, en in tegenstelling tot zijn kameraad laat hij wel van zich horen. "Wat een grote bek heeft die jongen, hij is denk ik 15 of 16 jaar", vertelt Ewout in de camera.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ewout Genemans pakt eigenhandig voortvluchtige dief in Bureau 040

Kijkers zaten tijdens deze achtervolging op het puntje van hun stoel. Bureau 040 is elke woensdagavond om 21.25 uur te zien op RTL 4 en vooruit te kijken bij Videoland. 

De agenten in Bureau 040 hebben in dit seizoen al direct hun wapens moeten trekken, hoe dat zit zie je hieronder.

Alle afleveringen van Bureau 040 zie je hier terug.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore