Entertainment

Danny de Munk zou eigenlijk déze rol vertolken in All Stars

16 september 2020 15:57 Aangepast: 16 september 2020 15:59
All Stars & Zonen Beeld © Dinand van der Wal

Danny de Munk (50) pakt de rol van Bram weer op in nieuwe reeks 'All Stars'. Een personage waarvoor hij in eerste instantie niet werd gevraagd, zo vertelt hij in 'Veronica Magazine'.

"Ik had er niet zo’n trek in om weer een soort volwassen Ciske te moeten spelen"

"Het had weinig gescheeld of ik had een totaal andere rol in de film", doet hij een boekje open. "In eerste instantie zagen ze me namelijk meer als Johnny, die uiteindelijk door Daniël Boissevain werd gespeeld (...) Nou ben ik een straatschoffie uit Amsterdam en ik was bekend geworden door Ciske de Rat. Dat personage lag dus best dichtbij mijzelf. Maar ja, ik had er niet zo’n trek in om weer een soort volwassen Ciske te moeten spelen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuwe All Stars-serie bevat oude scenes van eerste film

De acteur was te zien als Bram in de twee films uit 1997 en 2011. In 1999 werd al een televisieserie gemaakt, maar toen was Danny te druk met zijn musicalcarrière. Roeland Fernhout verving hem in het eerste seizoen en Dirk Zeelenberg speelde de rol van Bram in de tweede en derde reeks. "Ik kon niet én een televisieserie maken én dan ’s avonds nog even op het toneel staan", vertelt hij hierover. "Het rare is dat ik destijds de serie ook helemaal niet gekeken heb."

Het was dan ook helemaal niet vanzelfsprekend dat hij in 2011 terug zou keren voor de tweede film, All Stars 2: Old Stars. Danny: "Hoewel het toen al meer dan tien jaar geleden was dat de film in première ging, voelde het meteen heel vertrouwd."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Opnames nieuwe All Stars-serie van start gegaan

All Stars & Zonen speelt zich af na de eerste film uit 1997. De mannen zijn inmiddels in de vijftig en hebben de voetbalfakkel overgedragen aan hun zoons. De voetballers van toen zijn nu barman in de club of penningmeester. 

Alle vaste acteurs uit de film keren terug in de nieuwe serie, zoals Thomas Acda, Peter Paul Muller, Daniël Boissevain en Danny de Munk. Nieuwe acteurs zijn onder anderen Rundfunk-acteur Tom van Kalmthout, cabaretière Soundos El Ahmadi, Sarah Janneh en Joes Brauers. Ook Sabri Saddik, Alex Hendrickx, Samuel Vekeman en Alidtcha Binazon behoren tot de verse cast.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Isa Hoes vertelt over onstuimig liefdesleven na dood Antonie

De nieuwe serie bevat korte oude scènes uit de eerste film uit 1997. Het gaat hier om korte flashback-momentjes, waarin wordt getoond hoe de personages er een kwart eeuw geleden uitzien. Op deze manier komt ook het personage Hero, gespeeld door de inmiddels overleden acteur Antonie Kamerling, vrijwel zeker nog even in beeld. 

De eerste aflevering van All Stars & Zonen is vanaf zondag 20 september te zien om 21.55 uur bij NPO 3.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore