Entertainment

Saturday Night Live is drie Emmy's rijker

16 september 2020 09:06 Aangepast: 16 september 2020 09:42
Beeld © ANP

Het Amerikaanse comedyprogramma Saturday Night Live (SNL) heeft weer drie Creative Arts Emmy's toegevoegd aan het totaal van 77 en heeft de afgelopen decennia nu 80 beeldjes gewonnen. Dat is ruimschoots meer dan welk ander televisieprogramma dan ook.

Een van de beeldjes heeft het programma te danken aan een bijdrage van komiek en acteur Eddie Murphy. Hij presenteerde afgelopen seizoen een aflevering van SNL die werd bekroond. Saturday Night Live wordt al sinds 1975 uitgezonden en maakte van veel komieken, acteurs en muzikanten televisiesterren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Scarlett Johansson loslippig over verloofde in SNL

John Oliver, de presentator van een succesvolle late night talkshow mocht ook drie beeldjes in ontvangst nemen. RuPaul deed het met twee beeldjes voor zijn show RuPaul's Drag Race iets minder, hij won in de categorieën haarstyling en make-up.

De Creative Arts Emmy Awards zijn de technischer en kleinere categorieën van de Primetime Emmy Awards, de belangrijkste televisieprijzen van Amerika. Normaliter mogen de winnaars van de Creative Arts Emmy's hun beeldjes ophalen tijdens een speciale ceremonie in het weekend voor de grote Emmy-uitreiking, maar vanwege de coronacrisis is dit jaar gekozen voor een virtuele uitreiking verspreid over vijf dagen, waarvan dinsdag de eerste was.

De belangrijkste Primetime Emmy Awards worden komende zondag uitgereikt, tijdens een virtuele ceremonie gepresenteerd door Jimmy Kimmel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tweede dochter voor SNL-komiek Kenan Thompson

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore