Entertainment

Broer prinses Diana eerlijk over haar lastige jeugd

14 september 2020 14:45 Aangepast: 14 september 2020 14:52
Prinses Diana en haar broer Charles Spencer Beeld © Getty Images

Het leven van prinses Diana was zoals we inmiddels wel weten niet altijd rozengeur en maneschijn. Niet alleen in haar volwassen leven heeft ze het zwaar gehad, laat haar broer Charles Spencer (56) weten in 'Sander Times Magazine'.

"Onze vader gaf ons immens veel liefde, maar dat kon je van onze moeder niet zeggen"

Haar eigen stukgelopen huwelijk is niet de enige scheiding die prinses Diana heeft meegemaakt. De ouders van het overleden icoon scheidden in 1966, toen zij pas vijf jaar was. Moeder Frances ging ervandoor met een ander, waardoor vader Johnnie in zijn eentje achterbleef. "Ze vertelde Diana dat ze terug zou keren om haar te zien", laat broer Charles weten in Sunday Times Magazine

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

'Prins William niet blij met prinses Diana-docu van zijn broer'

Diana 'wachtte tevergeefs op de drempel', gaat Charles verder. "Maar mama kwam niet meer terug." Hij was destijds 2 jaar oud, maar ook op hem heeft het een grote indruk achtergelaten. "Ik moest vaak huilen op m'n kamer. Diana kwam me niet troosten, omdat ze bang was in het donker." De twee oudere zussen Sarah en Jane zaten toentertijd op een internaat. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit zijn de eerste beelden van prinses Diana in The Crown

Charles meent dat Frances nog niet klaar was voor het moederschap. "Onze vader gaf ons immens veel liefde, maar dat kon je van Frances niet zeggen", verklaart hij. "Ze was smoorverliefd op die andere man." Bij de scheiding verloor Frances de voogdij over haar kinderen. Diana nam vervolgens 'de rol van moederfiguur' op zich en 'zorgde enorm goed' voor Charles. 

Door de dood van prinses Diana moesten haar zoons William en Harry het ook doen zonder moeder. De twee prinsen eren hun moeder vaak en prins Harry zou zelfs een documentaire over haar aan het maken zijn voor Netflix. Je ziet alles over zijn deal met de streamingdienst in de video hieronder. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore