Entertainment

Keuze president Trump voor Fortunate Son verbaast John Fogerty

12 september 2020 20:52 Aangepast: 13 september 2020 12:25

John Fogerty, in de jaren zestig en zeventig het boegbeeld van de band Creedence Clearwater Revival (CCR), is verbaasd over de keuze van president Donald Trump om het nummer 'Fortunate Son' te gebruiken. Dat zegt de Amerikaan in een video op Facebook.

"Ik vind het verbazingwekkend dat de president ervoor heeft gekozen mijn song te gebruiken voor zijn politieke bijeenkomsten"

Trump gebruikte de klassieker bij een filmpje voor zijn campagne voor de presidentsverkiezingen. De inmiddels 75-jarige Fogerty kan dat maar moeilijk bevatten. Hij schreef 'Fortunate Son' in 1969 als protest tegen rijke mensen die hun macht gebruikten om niet in het leger te hoeven dienen tijdens de oorlog in Vietnam.

"Het is een nummer dat ik nu ook had kunnen schrijven", zegt Fogerty. "Ik vind het verbazingwekkend dat de president ervoor heeft gekozen mijn song te gebruiken voor zijn politieke bijeenkomsten, terwijl het er alle schijn van heeft dat hij de 'Fortunate Son' is."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Trump: deadline verkoop TikTok niet verlengd

Fogerty haalt de gebeurtenissen in Lafayette Park aan. In juni liet Trump dat park schoonvegen door militairen zodat hij met de bijbel in de hand bij de kerk in het park kon worden gefotografeerd.

De frontman van CCR schaart zich met zijn kritiek in een lange lijst van musici die niet willen dat Trump hun muziek gebruikt. Tom Petty, Neil Young, R.E.M., Rihanna, Pharrell, Guns N' Roses en Steven Tyler gingen hem voor

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore