Ga naar de inhoud
Entertainment

Hans Kazan trots op ongeneeslijk zieke dochter Lara

Beeld © Facebook Hans Kazan

Hans Kazan (67) deelt heftig nieuws op zijn Facebook-pagina. Zijn dochter Lara (26) viel een maand geleden zonder aanwijsbare reden op de grond. Verlamd. Later bleek dat Lara lijdt aan een zeldzame en ongeneeslijke ziekte. Nu gaat Lara al een paar weken om met deze tegenslag en vader Hans is supertrots op zijn dochter.

"Mijn hart huilt"

Het duurde in eerste instantie even voordat duidelijk was waarom Lara zomaar tegen de grond viel. "Neem maar een rustgevend pilletje en ga gewoon naar huis", was het advies van de doktoren, volgens Hans. "De aanvallen bleven echter komen. Vier keer per dag is Lara 45 minuten lang verlamd", legt Hans uit.

Later, na veel zelfonderzoek door Lara's man Kian, blijkt dat Lara lijdt aan de zeldzame aandoening Hypokalemic Periodic Paralysis. Dat werd bij een ander ziekenhuis vastgesteld. "Géén genezing mogelijk. Wel enige verlichting", was het oordeel.

Dochter
lees meer:
Dochter Hans Kazàn heeft zeldzame ziekte: 'We zijn doodsbang'

Maar door de plotselinge verlammingen gaat het leven er voor Lara heel anders uitzien in de toekomst. Zo kan het gevaarlijk zijn om haar kinderen te verzorgen, auto te rijden, etc. Toch ziet Lara het positieve van de situatie in. "Eigenlijk heb ik best geluk gehad. Tussen de aanvallen door kan ik gewoon lopen, dingen doen en mijn kinderen vasthouden. Stel je voor papa, dat ik de héle dag door verlamd op bed zou liggen." 

En dat raakt uiteraard een gevoelige snaar bij vader Hans. "Mijn hart huilt maar tegelijkertijd ben ik trots op mijn sterke positieve dochter die de kracht bewijst van de uitspraak: 'Kijk naar de dingen die je wél hebt en niet naar de dingen die je mist.'"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore