Entertainment

Paul de Leeuw en RTL verbreken contract jaar eerder dan gepland

10 september 2020 11:05
Paul de Leeuw Beeld © ANP

Het RTL-avontuur van Paul de Leeuw (58) zit erop. De presentator neemt een jaar eerder dan verwacht afscheid van de zender, laten RTL en Paul in een gezamenlijk statement weten.

"De afgelopen tijd is er bij mij een sterke drang ontstaan om zonder verplichtingen na te denken over mijn toekomst"

De twee partijen gaat vanaf 14 oktober ieder hun eigen weg op initiatief van de presentator. De breuk komt een 'jaar eerder dan contractueel was overeengekomen', aldus RTL. De presentator en de zender 'hebben de intentie uitgesproken om op projectbasis te blijven samenwerken. Voorlopig is Paul de Leeuw nog te zien als presentator van Ranking The Stars en als jurylid bij Holland’s Got Talent.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Simone Kleinsma en Paul de Leeuw komen met nieuw duet

"De afgelopen tijd is er bij mij een sterke drang ontstaan om zonder verplichtingen na te denken over mijn toekomst", zegt Paul over de op handen zijnde breuk. "Ik ben op het punt gekomen in mijn carrière dat ik reflectie en verdieping zoek. Ik vraag me steeds vaker af of er nog plek is voor mijn manier van tv maken. Er zijn nog zoveel andere manieren om mijn talent in te zetten. Om dat te onderzoeken wil ik onafhankelijk van welke partij dan ook en met andere makers in gesprek. Ik ben blij dat RTL mij die ruimte gunt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vlag hangt uit bij Paul de Leeuw: zoon geslaagd

Ook contentdirecteur Peter van der Vorst heeft op het besluit gereageerd. "Ik heb respect voor Pauls wens om meer vrijheid te hebben bij de keuzes die hij de komende jaren wil maken. We hebben naar elkaar uitgesproken dat dit niet het einde hoeft te betekenen van onze samenwerking. Paul maakt maatschappelijk relevante programma’s met humor en menselijkheid en past daarmee nog steeds goed bij RTL.”

Paul liet onlangs nog weten bezig te zijn met een vernieuwde versie van De schreeuw van de Leeuw. Hij vertelt erover in de video hieronder. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore