Entertainment

Kool & The Gang-muzikant overleden op 68-jarige leeftijd

10 september 2020 04:26 Aangepast: 10 september 2020 11:14
Kool & The Gang Beeld © ANP

Ronald 'Khalis' Bell, een van de mede-oprichters van de wereldberoemde band Kool & The Gang, is op 68-jarige leeftijd overleden in zijn huis op de Virgin Islands. Dat heeft zijn vrouw, en manager, Tia Sinclair Bell laten weten via een persbericht, zo meldt 'Variety'.

'Khalis' was songwriter en producer van een paar van de grootste hits die de band heeft voortgebracht, waaronder 'Celebration' (1980) en 'Cherish' (1985). De exacte doodsoorzaak is niet bekend gemaakt. Bell was gedurende 50 jaar de drijvende kracht achter Kool & The Gang en boekte wereldwijd succes met de band.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

The Voice Senior-finalist overleden op 69-jarige leeftijd

Kool & The Gang werd in 1964 opgericht door Bell en zijn broer Robert, samen met Dennis Thomas, Robert Mickens, Charles Smith, George Brown en Ricky West. Hoewel de groep eerst nog een aantal andere namen bedacht voor hun band, gingen ze uiteindelijk voor de naam Kool & The Gang. Hun karakteristieke geluid was een mix van jazz, soul en funk. De band won twee Grammy Awards en deed muzikale samenwerkingen met onder meer Elton John, Kid Rock, The Roots en The Dave Matthews Band. Ook gingen ze op tournee met rocklegendes Van Halen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Naomi Campbell rouwt om overleden oma

De muziek van Kool & The Gang werd onder meer gebruikt in de films Rocky, Saturday Night Fever en Pulp Fiction. In 2015 werd de legendarische band geëerd met een ster op de Hollywood Wall of Fame.

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore