Entertainment

Fajah heeft gemengde gevoelens over body positivity-beweging

09 september 2020 11:30 Aangepast: 10 september 2020 17:01
Fajah Lourens Beeld © ANP

Fajah Lourens (39) zet haar vraagtekens bij de body positivity-beweging. In de nieuwe 'Grazia' stelt ze dat het ongezond is om obesitas te promoten.

"Ik weeg nu 59,4 kilo; als ik dat vijf jaar geleden had gewogen, was ik diep ongelukkig geweest"

Fajah kijkt met gemengde gevoelens naar de beweging. "Ik ben absoluut vóór zelfacceptatie, maar ik ben tegen jezelf goed voelen door middel van likes en comments", zegt ze in een interview met Grazia.

De fitnessgoeroe heeft namelijk het idee dat vrouwen met overgewicht ongelukkig zijn en een stukje geluk halen uit alle positieve reacties die zij krijgen op social media. "Dat geluk moet je niet halen uit de bevestiging van anderen, maar uit jezelf."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wordt zoontje Fajah Lourens de nieuwe hunk van GTST?

Hoewel body positivity om alle verschillende lichaamstypes gaat, wordt het volgens Fajah vooral opgehangen aan vollere vrouwen. Slanke vrouwen krijgen kritiek als zij een body positivity-foto plaatsen, meent Fajah.

Ze is dan ook bang dat de beweging overgewicht verheerlijkt. "Er zijn jonge meiden met overgewicht die hierdoor kunnen denken: dik zijn maakt niet uit, want we horen toch bij de body positivity-beweging. Terwijl het ongezond is om obesitas te promoten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verwijderde foto's of niet, Fajah Lourens ontkent relatiebreuk

Overgewicht wordt namelijk een steeds groter probleem. "In Nederland hebben op dit moment 1,2 miljoen mensen diabetes. Naar verwachting is dit aantal gegroeid naar 1 op de 3 mensen tegen de tijd dat ik vijfenzestig ben. Ook kan een suikerverslaving zorgen voor kanker en schimmels."

Fajah is zelf druk bezig met haar gewicht, maar heeft wel geleerd om meer van zichzelf te houden. "Ik weeg nu 59,4 kilo; als ik dat vijf jaar geleden had gewogen, was ik diep ongelukkig geweest. Nu ben ik gewoon happy met mijn rondingen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ook Fajah Lourens denkt corona te hebben gehad

Wie wel een groot voorstander is van body positivity, is Miljuschka. Zij vertelde er laatst over in Jinek.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore