Entertainment

Chrissy Teigen vertelt over haar ervaringen met racisme

09 september 2020 02:09 Aangepast: 09 september 2020 09:58
Chrissy Teigen en John Legend Beeld © ANP

In een interview met het tijdschrift 'Marie Claire' heeft Chrissy Teigen (34) laten weten dat ze regelmatig te maken heeft gehad met racisme, ondanks de bekendheid van haar echtgenoot John Legend. Met name één bepaald incident bezorgde haar slapeloze nachten.

"Ik was nog uren aan het huilen"

"We reden 's avonds in de auto door een mooie wijk, op zoek naar het huis van Johns peetmoeder. Achter ons reden twee mannen in een pickup-truck die met groot licht naar ons seinden. Toen we stopten, vroegen ze waar we naar op zoek waren, waarop we hun het adres gaven. Toen zeiden ze letterlijk: wegwezen hier jullie! Vervolgens bleven ze ons achtervolgen tot bij de oprit en bleven ze ons in de gaten houden totdat we binnen waren. Dat gaf me een heel naar gevoel", aldus Chrissy.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Chrissy Teigen bestrijdt zwangerschapshoofdpijn met botox

Het 34-jarige model herinnert zich nog goed dat ze toen voor het eerst meemaakte wat zwarte mannen in de Verenigde Staten dagelijks meemaken. "Ik was nog uren aan het huilen, terwijl John er totaal niet emotioneel van werd. Dat deed me realiseren dat hem dit vaker was overkomen, wat ik heel erg vond."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

John Legend en Chrissy Teigen verkopen villa voor 20 miljoen

Chrissy maakt zich dan ook zorgen om haar kinderen en wat zij eventueel meekrijgen van racisme. "Het maakt niet uit of je rijk of beroemd bent, uiteindelijk gaat het om je huidskleur. En hoewel ze ook Aziatisch bloed in zich hebben, is hun huidskleur zwart. We proberen hen daar nu al bewust van te maken en spreken daar op een manier over zodat ze de ernst van dit probleem begrijpen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Chrissy Teigen wist niet dat ze zwanger was tijdens operatie

Chrissy en John hebben twee kinderen: dochter Luna (4) en zoon Miles (2). Onlangs maakte het stel bekend dat er een derde kind op komst is.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore