Entertainment

Godfather III komt terug in bios maar met alternatief einde

04 september 2020 04:10 Aangepast: 04 september 2020 07:50
Al Pacino in 'The Godfather Part III' Beeld © Paramount Pictures

Francis Ford Coppola ziet een langgekoesterde droom in vervulling gaan. Later dit jaar komt een nieuwe versie die hij maakte van de derde 'Godfather'-film uit in de bioscoop.

"Met deze veranderingen en het gerestaureerde beeld en geluid, is het voor mij een gepaster einde"

De regisseur wilde al langer een nieuwe montage van de film maken. Hij wil daarbij scènes verwisselen, wegsnijden en zelfs niet eerder gebruikt materiaal inzetten. Ook krijgt de film een nieuwe titel, waarin de schrijver van de boeken waarop de Godfather-reeks gebaseerd is meer aandacht krijgt: Mario Puzo’s The Godfather, Coda: The Death Of Michael Corleone.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

The Godfather-regisseur ontvangt Lumière-award

In een verklaring stelt Coppola dat de nieuwe bewerking meer in de buurt komt bij het oorspronkelijke idee dat hij en Puzo hadden voor wat uiteindelijk The Godfather: Part III is geworden. Om tot het nieuwe einde van de filmreeks te komen, heeft de regisseur het begin en het einde van het derde deel uit de maffiatrilogie aangepast. "Met deze veranderingen en het gerestaureerde beeld en geluid, is het voor mij een gepaster einde op The Godfather en The Godfather: Part II", aldus Coppola.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

The Godfather-ster overleden

De regisseur bedankt in zijn statement studio Paramount, die de rechten van de filmreeks bezit. Eerder kreeg hij geen toestemming een nieuwe versie van The Godfather: Part III uit te brengen, maar vanwege het gebrek aan nieuwe films door het coronavirus en het dertigjarige jubileum van de derde Godfather, ging het bedrijf nu overstag. De nieuwe versie van de film moet in december in de bioscoop te zien zijn.

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore