Ga naar de inhoud
Entertainment

Britney Spears vraagt rechter zaak tegen vader openbaar te maken

Britney Spears Beeld © ANP

Britney Spears heeft bij een rechter in Los Angeles het verzoek ingediend om de zaak rond het wettelijk toezicht op haar financiën openbaar te maken. In de rechtbankpapieren, die in handen zijn van de 'L.A. Times', laat Britney weten dat ze wil dat haar fans goed geïnformeerd zijn over de ontwikkelingen.

"Dit is geen samenzwering of gekheid, zoals Jamie het noemt"

Een groep fanatieke fans van de zangeres voert al jaren actie onder de noemer #FreeBritney. Ze beweren dat Jamie Spears, de vader van de zangeres, weigert haar enige autonomie te geven. Spears senior kreeg het gezag over zijn dochter na een mentale inzinking van de zangeres in 2008. Door de jaren heen zijn er verschillende rechtszaken over het conservatorschap van Jamie geweest, maar die vonden op zijn verzoek plaats achter gesloten deuren.

Britney
Lees meer:
Britney Spears wil extern bedrijf macht geven over financiën

Jamie noemde de actie van de fans onlangs een samenzweringstheorie, en dat is zijn dochter in het verkeerde keelgat geschoten, zo blijkt uit de juridische documenten. "Dit is geen samenzwering of gekheid, zoals Jamie het noemt", zeggen haar advocaten daarin over de protesten van haar fans. "Deze achterdocht is grotendeels te begrijpen en het gevolg van Jamies agressieve geheimhouding door de jaren heen, om zo min mogelijk nuttig informatie met het publiek te delen."

Jamie
Lees ook:
Jamie Lynn Spears deels verantwoordelijk voor beheer geld Britney

Britneys advocaten benadrukten eerder deze week dat de zangeres vrijwillig onder curatele staat, maar dat ze niet langer wil dat haar vader de conservator is. Ze heeft voorgesteld een onafhankelijk bedrijf haar financiën te laten regelen.