Entertainment

Jan Kooijman moet voor Belgische rechter verschijnen

03 september 2020 08:47 Aangepast: 03 september 2020 09:51
Premiere Alles is zoals het zou moeten zijn, Jan Kooijman Beeld © ANP

Mediabedrijf SBS, het moederbedrijf van de Belgische commerciële zenders Vier en Vijf, en presentator Jan Kooijman moeten zich eind oktober in Brussel voor de rechter verantwoorden voor belaging, elektronische overlast en laster.

SBS en Jan zouden volgens het Belgische persbureau Belga in 2016 bij de voorbereidingen van het programma Opgejaagd een voormalige dierenarts lastiggevallen hebben. De man zou al meerdere malen hebben aangegeven dat hij niet aan het programma wilde meewerken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jan Kooijman: 'Misvatting dat er altijd veel keuze is in rollen'

In Opgejaagd werden zaken behandeld van mensen die het slachtoffer waren geworden van stalking of cyberstalking. Jan confronteerde vermeende belagers met de feiten die hen werden verweten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bilpartij Jan Kooijman is publiekslieveling in nieuwe film

De dierenarts uit Aalst, die zijn ex zou hebben belaagd, werd in het programma niet in beeld gebracht, maar de gevel van zijn huis wel. Om die reden stapte de man naar de rechter. De Brusselse raadkamer verwees de zaak in september 2018 door naar de rechtbank.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jan Kooijman herkent zich in streberige Petrus

De zaak zou eerst dinsdag dienen, maar de rechtbank heeft de behandeling uitgesteld naar 28 oktober. SBS België liet eerder weten de zaak af te wachten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verraadt Jan Kooijman zijn deelname aan The Masked Singer?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore