Ga naar de inhoud
Entertainment

Art Rooijakkers checkt altijd de toiletten van BN'ers

Art Rooijakkers Beeld © ANP

Na flink wat tijd te hebben doorgebracht met zijn dochters tijdens de lockdown, kan Art Rooijakkers nu weer aan de slag. De presentator gaat met zijn programma 'Rooijakkers over de vloer' op bezoek bij bekende Nederlanders. "Ik voel me als een kalfje dat voor het eerst de wei in mag", vertelt hij aan het 'ANP'.

"Hangen er fotolijstjes? Of staat er alleen schoonmaakmiddel?"

Onder anderen Angela Groothuizen, Snelle, Jim Bakkum, Dinand Woesthoff en Bilal Wahib komen voorbij in de afleveringen. "Ik ga ook altijd even spieken in de wc. Hangen er fotolijstjes? Of staat er alleen schoonmaakmiddel?", vertelt Art. Dat is zijn truc om iemand in korte tijd te leren kennen. "Jim Bakkum heeft daar bijvoorbeeld zijn awards staan. Bijzondere plek voor awards, maar ook wel lekker nuchter."

Bij
Lees ook:
Bij deze sterren gaat Art Rooijakkers Over De Vloer

In het programma wil Art echt laten zien hoe een dag in het leven van die persoon verloopt. Dat gaat allemaal heel natuurlijk. "Bij Jim en Bettina struikel ik bijvoorbeeld gelijk over een opblaaszwembad. Vervolgens spetteren die kinderen mij nat waardoor het leek of ik in m'n broek had gepist", vertelt Art lachend.

Art
Lees ook:
Art Rooijakkers bundelt verhalen over zijn dochters in een boek

Volgens Art brengt de coronacrisis soms ook mooie dingen met zich mee. "Zo gaf Dinand Woesthoff vanwege de maatregelen een buitenconcert. Dat was zo intiem en mooi om mee te maken." Bij bekende Nederlanders op bezoek gaan vindt Art eigenlijk nooit spannend, bekent hij. "Het zijn ook maar gewone mensen, met gewone dromen en gewone wensen."

Tweeling
Lees ook:
Tweeling Art Rooijakkers speelt voor thuiskapper

Rooijakkers over de vloer is vanaf 3 september elke donderdag om 21.30 uur te zien op RTL4.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore