Ga naar de inhoud
Entertainment

Kanye West presidentskandidaat in nóg drie staten

Ook inwoners van de Amerikaanse staten Idaho, Minnesota en Tennessee kunnen bij de presidentsverkiezingen in november stemmen op Kanye West (43). De rapper haalde genoeg handtekeningen binnen om zijn naam daar op het stembiljet te krijgen, meldt 'Forbes'.

Het totaal aantal staten waarin op de muzikant gestemd kan worden staat daarmee op acht. Eerder werd Kanye al bijgeschreven op de stembiljetten in Iowa, Arkansas, Colorado, Oklahoma en Vermont.

Zelf claimt de rapper op social media in nog meer staten verkiesbaar te zijn, maar volgens het zakenblad is dat in sommige gevallen nog niet definitief omdat zijn aanvraag nog wordt geëvalueerd. In een post vrijdag zette Kanye ook West Virginia op de lijst met staten waar hij is aangemeld, maar een woordvoerder van de lokale overheid daar laat aan Forbes weten dat van de 15.000 ingezamelde handtekeningen, er maar 6383 geldig zijn verklaard, terwijl het minimum op 7144 ligt. Daardoor zal zijn naam niet op de stembiljetten verschijnen.

Ook in Missouri, Wyoming, Ohio, Illinois, Wisconsin en Montana is de aanmelding van de rapper afgewezen. Daarnaast heeft Kanye in een aantal staten de deadline om zich aan te melden gemist. Ook is hij al te laat met het inleveren van papierwerk bij de federale kiescommissie.