Entertainment

Jamai helpt wensen vervullen in Over Winnaars

26 augustus 2020 15:09 Aangepast: 26 augustus 2020 15:28
Over Winnaar Beeld © RTL

RTL komt met een nieuw tv-programma. In 'Over Winnaars' volgt presentator Jamai Loman een aantal mensen met een fysieke beperking of een ernstige ziekte op hun weg naar het vervullen van een wens.

"In dit nieuwe tv-programma gaan wij het tegendeel bewijzen"

In de eerste aflevering gaat presentator Jamai Loman langs bij de 36-jarige Sarah uit Emmen. Genietend van een bruisend bestaan als student neemt het leven voor Sarah op haar 22ste een brute afslag. Haperende benen en vage klachten leiden tot de diagnose MS. De eerste jaren nog in milde vorm, maar de laatste jaren is ze veroordeeld tot leven in een rolstoel. En dat is zeker voor de extraverte Sarah een crime. Ze wil shinen en als stoere vrouw op een podium het publiek versteld doen staan. Kansloos? Jamai daagt haar uit om met hem af te reizen naar Las Vegas waar zij mag optreden in een show van Hans Klok.

In de tweede aflevering is Jamai de buddy van Marleen Nieuwkamer (42) uit Etten-Leur. Als gevolg van een zeer zeldzame aandoening in de laatste weken van haar zwangerschap, balanceerde Marleen vijf jaar geleden twee maanden op de rand van leven en dood. Wat in die maanden is gebeurd tart iedere verbeelding. Met twee beenprotheses tot boven de knie veranderde haar leven compleet. En een altijd gedroomde reis naar wereldwonder Petra in Jordanië leek nooit meer te kunnen. Met Jamai gaat Marleen het avontuur aan om zich lichamelijk en mentaal klaar te stomen om deze bijzondere reis alsnog te kunnen maken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jamai komt met bijzondere versie van Avicii's 'Wake Me Up'

Op zijn Instagram schrijft Jamai, die zelf twee jaar geleden een niertransplantatie onderging: "Uit ervaring weet ik dat je snel denkt dat bepaalde passies of ambities dan niet meer haalbaar zijn. In dit nieuwe tv-programma gaan wij het tegendeel bewijzen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jamai steekt volgers hart onder de riem met verzoekjes

De eerste uitzending van Over Winnaars is op zondag 18 oktober om 21.30 uur te zien op RTL4.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore